Τσίπρας: Το ΔΝΤ να μην πιέζει για νέα μέτρα λιτότητας

22:33 12/12/2016 - Πηγή: iPop

Λίγες μέρες πριν την αναχώρησή του για διεθνείς επαφές σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Κυβέρνηση έχει εφαρμόσει τη συμφωνία

του Αυγούστου του 2015 και το ίδιο περιμένει και από τους Θεσμούς.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να επιμείνει για στόχο πρωτογενών πλεονασμάτων στο 1,5% μετά το 2018 που λήγει το πρόγραμμα και να μην πιέζει για πρόσθετα μέτρα λιτότητας.

«Σε μια περίοδο γενικευμένης αβεβαιότητας για την Ευρώπη, η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και η ανάπτυξή της δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τη νομοθέτηση νέων μέτρων που θα ισχύσουν μετά το 2018», τόνισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι αυτό θα είναι και το μήνυμα που θα αποστείλει κατά τις επαφές του σε Βρυξέλλες και Βερολίνο με Ευρωπαίους ηγέτες.

Για τα μέτρα για τους συνταξιούχους και την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι αποτελούν αυτονόητο δικαίωμα της ελληνικής Κυβέρνησης, «όπως και υποχρέωσή της απέναντι σε κοινωνικά στρώματα που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, αλλά και απέναντι στους νησιώτες του ΒΑ Αιγαίου που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης».

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Τσίπρας: Το ΔΝΤ να μην πιέζει για νέα μέτρα λιτότητας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα