Τσίπρας: Κατά γενική ομολογία έχουμε μια καλή συμφωνία | Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα και το λαό από το αδιέξοδο

11:49 3/7/2017 - Πηγή: iPop

«Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα και το λαό από το αδιέξοδο», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απ’ το βήμα της Βουλής κατά την τοποθέτησή του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, η οποία διεξάγεται έπειτα από αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός μίλησε για τη συμφωνία του Eurogroup, ενώ έδωσε έμφαση

και στο σχέδιο της Κυβέρνησης για έξοδο απ’ την κρίση.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του εκτίμησε πως ο κ.Μητσοτάκης προκάλεσε αυτή τη συζήτηση από κεκτημένη ταχύτητα, «δεν έχω άλλη εξήγηση», ενώ συμπλήρωσε ότι «η ΝΔ είχε στήσει ένα ολόκληρη αφήγημα καταστροφολογίας . Τώρα έχουμε συμφωνία και κατά γενική ομολογία έχουμε καλή συμφωνία».

Ο Πρωθυπουργός συνέχισε την επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως πρέπει να απολογηθεί για την καταστροφολογία που καλλιέργησε. «Πρέπει να δώσει απαντήσεις στον ελληνικό λαό η ΝΔ για τη στάση που τήρησε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων».

Αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι τα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες, ενώ εκτίμησε πως η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία επανέρχεται ημέρα με την ημέρα.

Η ελληνική οικονομία σταθερά διορθώνει τη στάση της και αρκετά σύντομα θα έχει επανέλθει σε ανταγωνιστικά επίπεδα. δημοσιονομική προσαρμογή έχει ολοκληρωθεί. Υπερβαίνουμε τους στόχους του προγράμματος και υπάρχουν θετικοί οι ρυθμοί της ανάπτυξης

Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε πως η απόφαση του Eurogroup απαντά πιεστικά στις επιφυλάξεις των αγορών για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προσθέτοντας ότι «η συμφωνία του Eurogroup αποτελεί θετικό ορόσημο στην πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος. Περιλαμβάνει σαφείς δεσμεύσεις. Έχουμε ένα όριο ως προς τις ετήσιες ανάγκες για την χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους, το οποίο δεν θα ξεπερνάμε ότι και να συμβεί».

O Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως «θράσος» απ’ την πλευρά της ΝΔ να μιλάει για τα πρωτογενή πλεονάσματα. «Μας είχε δεσμεύσει σε πλεονάσματα 4% έως το 2030».

Ο ίδιος συνέχισε υπογραμμίζοντας πως «δεν έχουμε μόνο μια υπόσχεση, αντίθετα έχουμε μια σαφή περιγραφή, έναν κλειδωμένο αλγόριθμο για τη μείωση του ελληνικού χρέους. Έχουμε συγκεκριμένο οδικό χάρτη για τη μείωση του ελληνικού χρέους», ενώ συμπλήρωσε πως υπάρχει σαφής δέσμευση για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως η Κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει και τόνισε πως θέλει να είναι υπεύθυνη και συγκρατημένη.

Για την ανεργία ο Πρωθυπουργός επανέλαβε πως «παραλάβαμε ανεργία στο 27%. Χάθηκαν 250.000 θέσεις εργασίας με το περίφημο success story των Σαμαρά – Βενιζέλου».

Αν διατηρούσαμε τα πρωτογενή πλεονάσματα που είχε συμφωνήσει η ΝΔ θα είχαμε απώλεια 20 δις ευρώ από την ελληνική οικονομία. Η ΝΔ δεν είχε στα χέρια της καμία εγγύηση, καμία δέσμευση από τους δανειστές για την αναγκαία μείωση του χρέους

Το σχέδιο για έξοδο απ’ την κρίση

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε απ’ το βήμα της Βουλής ότι η Κυβέρνηση θα σχεδιάσει με προσοχή την επιστροφή της χώρας στις αγορές, ενώ τόνισε πως «θέλουμε η ανάπτυξη που έρχεται να επουλώσει τις πληγές της επταετίας της κρίσης».

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε, πάντως, πως η ανάλυση της Κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση δεν εξαντλείται στις αγορές. «Ο τόπος χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης».

Η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας δεν μπορεί να βασιστεί στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Για πρώτη φορά μέσα στην κρίση ενισχύουμε την έρευνα. Είναι το δικό μας σχέδιο που αποδίδει καρπούς παρά τη βαρυχειμωνιά των μέτρων. Στα 2,5 χρόνια της δικής μας διακυβέρνησης έχουμε θετικό ισοζύγιο στις θέσεις εργασίας, δημιουργήθηκαν 230.000 θέσεις εργασίας. ια πρώτη φορά έχουμε θετική συμβολή στην αύξηση του ΑΕΠ και από την ιδιωτική κατανάλωση. Για πρώτη φορά το ισοζύγιο των θέσεων εργασίας γέρνει προς την πλήρη απασχόληση

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορά στις προσπάθειες για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, λέγοντας 500.000 συμπολίτες μας λαμβάνουν το επίδομα αλληλεγγύης. «Στόχος μας είναι η πλήρης εξάλειψη της ακραίας φτώχειας. Αυτήν την εντολή έχουμε και θα την κάνουμε πράξη».

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια της τοποθέτησής του επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως τους χωρίζει πολιτική άβυσσος, ενώ τον κατηγόρησε πως με το πρόγραμμα και τις θέσεις του δεν μπορεί να πείσει παρά έναν σκληρό πυρήνα.

Κύριε Μητσοτάκη τώρα δεν μπορείτε να επενδύσετε ούτε στην καταστροφή – Σας έχει διαψεύσει η πραγματικότητα. Επενδύετε στη λασπολογία. Εδώ και δύο εβδομάδες η ΝΔ δείχνει την εικόνα ενός κόμματος που δεν έχει προσανατολισμό. Ακολουθείτε την ατζέντα Γεωργιάδη

The post Τσίπρας: Κατά γενική ομολογία έχουμε μια καλή συμφωνία | Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα και το λαό από το αδιέξοδο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα