«Loving Vincent»: Μια ταινία ζωγραφισμένη εξ’ ολοκλήρου στο χέρι για τον Vincent van Gogh

10:28 3/7/2017 - Πηγή: iPop

«Loving Vincent»: Μια ταινία ζωγραφισμένη εξ’ ολοκλήρου στο χέρι για τον Vincent van Gogh ετοιμάζεται να κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στις 7 Ιουλίου στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Μελιτζάzz» του Λεωνιδίου Αρκαδίας.

Ο Vincent van Gogh έγραφε στο τελευταίο του γράμμα προς τον αδερφό του: «Μπορούμε να μιλήσουμε μόνο μέσα από το έργο μας».

Αυτό ακριβώς επιχειρούν να κάνουν οι δημιουργοί της ταινίας, η οποία είναι ζωγραφισμένη εξ’ ολοκλήρου στο χέρι και

δίνει ζωή στους πίνακες του Ολλανδού καλλιτέχνη για να αφηγηθούν την ιδιαίτερη ιστορία του.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του «Loving Vincent» έγινε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων του Ανεσί στη Γαλλία που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου.

Η παραγωγή είναι των βραβευμένων με Όσκαρ εταιρειών BreakThru Films και Trademark Films, ενώ η σκηνοθεσία και το σενάριο φέρουν την υπογραφή της Πολωνής εικαστικού Dorota Kobiela και του Βρετανού σκηνοθέτη/ παραγωγού Hugh Welchman.

Σημειώνεται ότι το «Loving Vincent» γυρίστηκε πρώτα ως ταινία δράσης με ηθοποιούς κι έπειτα ζωγραφίστηκε καρέ-καρέ στο χέρι με λαδομπογιά.

Κάθε ένα από τα 65.000 καρέ της ταινίας είναι μια ελαιογραφία που ζωγραφίστηκε στο χέρι από 125 επαγγελματίες ζωγράφους οι οποίοι ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο στα τρία στούντιο του «Loving Vincent» στην Πολωνία και την Ελλάδα.

The post «Loving Vincent»: Μια ταινία ζωγραφισμένη εξ’ ολοκλήρου στο χέρι για τον Vincent van Gogh appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα