Τσίπρας: Απερισκεψία ή χρήσιμη ηλιθιότητα το αίτημα για εκλογές

20:48 1/2/2017 - Πηγή: iPop

Απορημένος με τη στάση του Κ. Μητσοτάκη δήλωσε ότι είναι ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του απ’ το βήμα της Βουλής. Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν διστάζει σε μια κρίσιμη στιγμή για την χώρα να αναπαράγει «αμάσητη την προπαγάνδα όσων πιέζουν την χώρα με παράλογες απαιτήσεις».

Ο

Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι στηρίζει το επιχειρημα για τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση σε αβάσιμα δημοσιεύματα.

«Δεν γνωρίζετε ότι η αξιολόγηση δεν κλείνει λόγω των μέτρων που ζητά το ΔΝΤ; Γιατί δεν παραδέχεστε ότι ζητάτε να αποδεχθούμε αυτά τα μέτρα;».

«Μέσα σε ενάμιση χρόνο στήσαμε την οικονομία στα πόδια της», τόνισε ο Πρωθυπουργός καλώντας τον αρχηγό της ΝΔ να πει ποιες είναι οι θέσεις του και τι ζητάει.

Αποφασίστε, είμαστε εμμονικοί Αριστεροί ή μειοδότες που τα έχουμε δώσει όλα;

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι συντάσσεται με τις θέσεις των Θεσμών και δεν λέει ανοιχτά ποιες είναι οι δικές του προτάσεις.

Δεν ψάχνουμε πρόθυμους να ψηφίσουν μέτρα. Εμείς δεν ζητάμε κοινή γραμμή για να δεχθούμε νεα μέτρα αλλά για να τα αρνηθούμε προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης βιάζεται προκειμένου να επιστρέψει στην εξουσία, αλλά «θα την πατήσετε ξανά, όπως έγινε και με την πρώτη αξιολόγηση».

«Το να ζητάτε εκλογές ενώ δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση είναι ή απερισκεψία ή χρήσιμη ηλιθιότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, απαντώντας στο αίτημα για εκλογές το οποίο επανέλαβε ο Κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν έχει σοβαρή αντιπρόταση, ούτε θα διαπραγματευτεί καλύτερα, αλλά θα αφήσει την χώρα έρμαιο στα χέρια των ακραίων δανειστών.

Δέσμευση για κλείσιμο της αξιολόγησης

Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών γιατί η Ευρώπη δεν αντέχει άλλη κρίση. Θα κλείσουμε την αξιολόγηση και θα είμαστε εκείνη η Κυβέρνηση που θα κλείσει τον φαύλο κύκλο των μνημονιακών Κυβερνήσεων. Θα βγάλουμε την χώρα από το μνημόνιο. Το Φθινόπωρο του 2019 ο λαός θα μας κρίνει

Έρευνα για τη διαπλοκή

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι εδώ και 30 σχεδόν χρόνια «συζητάμε για την διαπλοκή αλλά ουδέποτε καμία κυβερνητική πλειοψηφία δεν τόλμησε να αναλάβει την πρωτοβουλία να εξεταστεί το ζήτημα».

Για πρώτη φορά, συνέχισε ο Α. Τσίπρας, διερευνάται ένα ηλεκτρονικό σκάνδαλο και οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν την αλήθεια.

Όσα υπέθεταν ότι συμβαίνουν αλλά κανείς δεν έδειχνε στοιχεία και θα διαπιστώσουν ότι η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε αρρωστημένη φαντασία

Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι, όπως προκύπτει απ’ το πόρισμα, τα ΜΜΕ χρωστούν 1,3 δις ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων «είναι δανεικά και αγύριστα, δεν υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής. Το είπε ξεκάθαρα ο υιόςς του κ. Ψυχάρη, όχι ο βουλευτής σας.. ο άλλος, είπε ότι τα δάνεια αυτά δόθηκαν με αέρα, χωρίς εγγυήσεις και εκτίμηση κινδύνου».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε λέγοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος απ’όσα χρωστάνε τα ΜΜΕ δόθηκαν με «αέρα» όταν υγιείς επιχειρήσεις δεν μπορούσαν να δανειστούν, ενώ για τις τράπεζες υπογράμμισε ότι «πετούσαν λεφτά από το παράθυρο για χρεοκοπημένα ΜΜΕ».

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι τα «βαριά δημοσιογραφικά ονόματα έχουν εξασφαλίσει εκατομμύρια για 10 ζωές», ενώ κατηγόρησε ότι ξεχνούσαν να δηλώσουν το Πόθεν Έσχες και «όταν ρωτηθούν που τα βρήκαν ανεβαίνουν στα κεραμίδια και καταγγέλλουν πολιτική δίωξη και φίμωση της ελευθερίας του λόγου».

Συνεχίζοντας την επίθεση, ο Πρωθυπουργός μίλησε για «τις μίζες που έχουν μπει στα μαύρα ταμεία των κομμάτων», οι οποίες θα διερευνηθούν και θα βρεθεί η αλήθεια. «Μας κουνάτε το δάχτυλο και μας λέτε για την Αυγή! Είστε αδιανόητοι!».

Απευθυνόμενος στην Φ. Γεννηματά, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ηγείται ενός κόμματος αλλά δεν είπε τι έγινε με την υπόθεση των 15 εκατ. ευρώ «που βρήκαν οι ορκωτοί λογιστές στο ΠΑΣΟΚ».

Για τα δάνεια των κομμάτων:«Τα χρήματα δόθηκαν με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις, κανείς τραπεζίτης δεν ρώτησε τι θα γίνει όταν τα κόμματα σας έπεφταν στο 5-10% από το 35-40%.Δεν ρώτησε ο τραπεζίτης όταν άρχισε η κρίση και να μειώνονται οι δαπάνες στις κρατικές επιχορηγήσεις τι θα γίνει;»

«Κανείς δεν ρώτησε, άνοιγαν τα συρτάρια και τότε τις μέρες της κρίσης σας έδιναν ότι ζητούσατε. Με το ένα χέρι υπογράφατε μνημόνια και με το άλλο τα παίρνατε», είπε ο Α. Τσίπρας εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για τις τράπεζες, ο Πρωθυπουργός τις κατηγόρησε ότι φέρθηκαν «ως οσίες παρθένες, ενώ έχουν άποψη για την πορεία της οικονομίας». Δεν αναρωτήθηκαν μεταξύ τους τι δάνεια πήρατε και με τι εγγυήσεις, πρόσθεσε.

«Ο ορκωτός εισαγγελέας αντιλήφθηκε την απάτη, το πόρισμα Καλούδη, και καταλόγισε ευθύνες, το 2013 και περάσατε μια τροπολογία που έδινε ασυλία στους τραπεζίτες για τα εκατ. που σας είχαν σπρώξει .Δεν πρέπει να πείτε, οκ τα πήρατε τα χρήματα, τι τα κάνατε! Πού πήγαν αυτά τα χρήματα. Αν προσθέσουμε στα θαλασσοδάνεια και τα υπέρογκα ποσά των κρατικών επιχορηγήσεων…Να μας απαντήσετε ποιος δανειολήπτης θα τύγχανε της ίδιας μεταχείρισης από τις τράπεζες, να μην πληρώνει τίποτα για χρόνια και οι τράπεζες να τον έχουν ξεχάσει».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε εν συνεχεία στο τρίγωνο διαπλοκής ΜΜΕ- κομμάτων- τραπεζών, ενώ τόνισε πως «η omerta έχει σταματήσει, κάποιοι πλέον μιλάνε».

Κατά τον ίδιο, «οι πρώτοι ωφελημένοι ήσασταν εσείς που ο δανεισμός σε περίοδο εκλογών εκτοξευόταν, παραβιάζατε μία αρχή ότι τα κόμματα σας είναι ισότιμα με όλα τα κόμματα, είχατε άφθονο χρήμα για να μετακινείται ψηφοφόρους, να πληρώνετε τις δημοσκοπήσεις και να διαμορφώνετε κλίμα, είχατε τα ΜΜΕ που εισέπρατταν τα χρήματα της διαφήμισης».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η πραγματική δύναμη των Μέσων δεν είναι αυτά τα οποία λένε, αλλά αυτά που κρύβουν. «Εξαφάνιζαν ειδήσεις απ’ την ατζέντα τους που ήταν δυσάρεστα για εσάς, τώρα το κάνουν αντίθετα Αν είχατε υποστεί το 1/10 την εκστρατεία αποδόμησης που δεχόμαστε εμείς, δεν θα είχατε αντέξει για 40 χρόνια, αλλά ούτε για 40 μέρες».

Προσωπική επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη για τον «Κήρυκα των Χανίων»

Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε στην ομιλία του να μιλήσει για τον «Κήρυκα των Χανίων» λέγοντας ότι εξασφάλισε ένα δάνειο 300.000 ευρώ έναν μήνα πριν αναστείλει την έκδοση του.

«Είπατε ότι είναι μία ιστορική εφημερίδα και ότι είστε δισέγγονος του Βενιζέλου. Δεν είστε όμως κληρονόμος της παρακαταθήκης του αλλά κληρονόμος της διαπλοκής».

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι έπαιρνε δάνεια όπως ο κ. Ψυχάρης, «με αέρα γιατί είστε κάποιος», ενώ τόνισε πως το δάνειο δεν αποπληρώθηκε ποτέ χωρίς να «σας ενοχλήσει ποτέ κανείς».

Ακόμα και σ’ αυτή τη ρύθμιση που έχετε πήγατε στην Εξεταστική και μου θύμισε την υπόθεση της Siemens, που είχατε κατηγορηθεί για το τηλεφωνικό κέντρο αξίας 130.000 ευρώ. Απορία: Τι ήταν το τηλεφωνικό κέντρο, διαστημικό και κόστισε τόσο; Να μιλήσετε με τον κ. Παππά που ξεκίνησε τη διαστημική υπηρεσία, θα το χρειαστεί

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός διερωτήθηκε τι φασαρία θα είχε γίνει «αν εγώ είχα πάρει δάνειο για την εφημερίδα του χωριού μου και δεν το πλήρωνα 11 χρόνια;».

Ο Αλέξης Τσίπρας συμπλήρωσε ότι δεν περιμένει απ’ τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να κρατήσουν κάποια στάση επί του θέματος γιατί «είναι πολλά τα λεφτά, πολύ βρώμικη ιστορία για να την πετάτε λέγοντας κάναμε λάθη, κάνουμε εξυγίανση και αλλάξαμε και γραφεία».

Ο Πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του με το εξής μήνυμα:

Με τη διαπλοκή δεν τελειώσαμε, τώρα αρχίζουμε. Η συνέχεια, στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης

Ο Αλέξης Τσίπρας σε μετέπειτα παρεμβάσεις του εξέφρασε την άποψη ότι αντιλαμβάνεται τον εκνευρισμό του Κ. Μητσοτάκη, όμως, θα ήθελε με κάποια συγκεκριμένα στοιχεία να επανέλθει σ’ ένα θέμα «που κάποια στιγμή πρέπει να απαντήσετε».

«Δεν είναι αν θέλετε υποβάθμιση του επιπέδου της συζήτησης αλλά σ αυτή την αίθουσα πρέπει να λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη επιτέλους».

Τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας για τη ρύθμιση του κ. Μητσοτάκη:19/4/16 Σύσταση και συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής22/4/16 Τρεις μέρες μετά και 11 χρόνια η Πειραιώς καταγγέλλει την σύμβαση του δανείου της εταιρείας Κυρηξ.12/7/16 Το θέμα του Κήρυκα αναδεικνύεται στην επιτροπή κατά την εξέταση του ΔΣ της Πειραιώς και μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σαντορινιού.Ο κ. Φάμελλος στέλνει επιστολή στην Πειραιώς με την οποία ζητά την χορήγηση της αλληλογραφίας της τράπεζας με τους εκπροσώπους της εταιρείας.15 μέρες μετά η καταγγελία του δανείου αίρεται και γίνεται δυνατή η ρύθμιση της οφειλής.29/11/16 Λέει 554.000 ευρώ τουλάχιστον δεν κατευθύνθηκε στην κατασκευή για την οποία χορηγήθηκε.2.250.000 ευρώ, δάνειο από την ίδια επιχείρηση. Κρίνεται ότι υπάρχει αναποτελεσματική παρακολούθηση της εκταμίευσης και ότι το μεγαλύτερο μέρος του δανείου δεν κατευθύνθηκε για τον σκοπό που εκταμιεύτηκε.

Όσον αφορά τις συναντήσεις του με τον κ. Ψυχάρη και την επίθεση του κ. Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «Όλοι δεν κρίνονται από ποιους βλέπουν αλλά απ’ το αν αξιοποιούν τις προσφορές που τους δίνονται. Δεν είναι διαπλοκή αν βλέπουμε κάποιον, αλλά αν ευνοούμε κάποιον προκειμένου να μας ευνοήσει με τα πρωτοσέλιδά του τα οποία μας φέρνατε στη Βουλή».

Για τις δημοσκοπήσεις, ο Πρωθυπουργός πρότεινε στον κ. Μητσοτάκη να «μην χαίρεται πολύ γιατί μπορεί να μείνει με τις δημοσκοπήσεις στο χέρι».

Ο Α. Τσίπρας έκλεισε την παρέμβασή του θέτοντας τα εξής ερωτήματα:

Τι τα κάνατε τα λεφτά; Δώστε εξήγηση στον λαό τι τα κάνατε και δεν συνυπολογίζουμε τα σκάνδαλα της Siemens, Novartis.Σας απασχολεί αν θα τα ξεπληρώσετε; Ο τελευταίος Έλληνας επιχειρηματίας έχει υποστεί τεράστια ζημιά, κάποιοι πήδηξαν από τα μπαλκόνια, κάποιοι καταστράφηκαν ,χιλιάδες λουκέτα έχουν μπει.

O Πρωθυπουργός τόνισε ότι όταν συζητάει με τον κ. Μητσοτάκη «για ζητήματα διαπλοκής αισθάνομαι ότι έρχομαι να κλέψω Εκκλησία».

Αναφερόμενος για ακόμα μια φορά στις εκλογές, υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους.

Κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να μην εμπιστεύεται όσα λέει ο κ. Ψυχάρης γιατί «ο ίδιος έχει να απολογηθεί την Δικαιοσύνη για τα πόθεν έσχες που δεν δήλωσε, για το ότι οδήγησε ένα ιστορικό συγκρότημα στο χείλος του γκρεμού και τα εκατομμύρια που έκρυψε».

Όλα όσα αναφέρετε είναι επιπέδου κουτσομπολιού, πρωινής εκπομπής τριτο- τέταρτου καναλιού. Εμείς δεν ανοίγουμε το θέμα της διαπλοκής, των θαλασσοδανείων γιατί έχουμε διεκδικητική διάθεση αλλά γιατί υπάρχει βαθιά απαίτηση από τους Έλληνες πολίτες για να βγουν όλα στο φως. Η Δικαιοσύνη θα επιρρίψει τις ευθύνες αν κρίνει και όταν κρίνει

Photo: ©INTIMEnews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

The post Τσίπρας: Απερισκεψία ή χρήσιμη ηλιθιότητα το αίτημα για εκλογές appeared first on iPop.

Keywords
τσιπρας, εκλογες, εκλογες 2012, ηλιθιοτητα, αλέξης τσίπρας, βουλη, νεα δημοκρατια, ΔΝΤ, μνημονιο, μμε, δις, τραπεζες, φίμωση, ΠΑΣΟΚ, omerta, δημοσκοπηση, ειδήσεις, βενιζελος, siemens, συριζα, προσφορες, novartis, φως, ipop, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, νεα κυβερνηση, ποθεν εσχες βουλευτων, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, τραπεζα πειραιως, μνημονιο 3, αξιολογηση, ξανα, αλέξης τσίπρας, κομματα, ipop, omerta, το θεμα, βημα, δανεια, θεμα, μμε, νεα μετρα, οικονομια, ονοματα, πειραιως, πρωτοσελιδα, ρωτησε, το βημα, φως, ωρα, siemens, ατζεντα, γινει, γινεται, δανειο, δαχτυλο, δυναμη, δυνατοτητα, δις, δωσει, εγινε, εγγυηση, αιθουσα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκστρατεια, εκτιμηση, ερευνα, ευρωπη, εφημεριδα, ζημια, ζητα, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υποθεση, θυμισε, ομιλια, ιστορικο, κυβερνηση, κλιμα, λαθη, λεφτα, μητσοτακης, μιζες, ορκωτοι λογιστες, οφελος, ποθεν εσχες, ρυθμιση, συγκεκριμενα, συνεχεια, σκαφη, συκα, υγιεις, φαμελλος, φίμωση, φθινοπωρο, φορα, χερι, χρημα, ψυχαρης, εξεταστικη, χωρα, κληρονομος, μεινει, μια φορα, novartis, ποδια, θεματα, θεσεις, χαιρεται, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα