Τσίπρας: Δόθηκε σαφές μήνυμα εμπιστοσύνης | «Έρχεται το τέλος των Μνημονίων»

11:22 16/6/2017 - Πηγή: iPop
| Έρχεται

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το πρωί της Παρασκευής, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Eurogroup της Πέμπτης για την Ελλάδα.

Κατά τη συνομιλία τους μπροστά στις κάμερες, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως θα ενημερώσει τον κ. Παυλόπουλο σχετικά με τις αποφάσεις

στο Eurogroup:

Κύριε Πρόεδρε θα σας ενημερώσω για τις χθεσινές αποφάσεις. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, είχαμε ένα καθοριστικό βήμα για την έξοδο της χώρας απ’ την πολυετή κρίση. Δόθηκε ένας σαφές σήμα εμπιστοσύνης προς τις αγορές

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως αυτό που αφορά και τον ελληνικό λαό είναι ότι δόθηκε σαφής δέσμευση για το οριστικό τέλος των προγραμμάτων, των Μνημονίων, με το τέλος του τρέχοντος προγράμματος.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως δεν είναι ώρα για χαλάρωση, αλλά η Κυβέρνηση πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της.

Θα ήθελα να σταθώ και στην εικόνα που διαμορφώνεται. Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη φορά με πολλούς συμμάχους και υποστηρικτές στο διεθνές στερέωμα μετά από πάρα πολύ καιρό

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως στηρίζουν πλέον την Ελλάδα, όχι μόνο παραδοσιακοί σύμμαχοί της, κάτι το οποίο είναι πολύ θετικό.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Α. Τσίπρας υπογράμμισε πως «έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη διάσκεψη για το Κυπριακό. Έχουμε σημαντικές κι ισχυρές συμμαχίες για θέματα που αφορούν τον ελληνικό λαό και τον ελληνισμό εν γένει».

Παυλόπουλος: Θα στηρίξω τις προσπάθειες μέχρι το τέλος

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει να λάβουμε την απόφαση ως αφετηρία της προσπάθειας για έξοδο της χώρας μας απ’ την κρίση, ενώ τόνισε πως ο ίδιος θα στηρίξει μέχρι το τέλος τις προσπάθειες οι οποίες γίνονται:

Σ’ όλη αυτή την προσπάθεια την οποία η Κυβέρνηση και τα δημοκρατικά κόμματα θα φέρουν εις πέρας είμαι εδώ παρών στο πλαίσιο του ρόλου μου, θα στηρίξω όλη την προσπάθεια μέχρι το τέλος

Τέλος, ο ίδιος εκτίμησε πως την Πέμπτη, με αφορμή την Ελλάδα και την ελληνική κρίση, αποδείχθηκε ότι στην Ευρώπη η αρχή της αλληλεγγύης λειτουργεί. «Όλοι οι Ευρωπαίοι αυτές τις ώρες δείχνουν ότι αντέχουν απέναντι στον λαϊκισμό και ονειρεύονται την Ευρώπη του μέλλοντος».

Διαβάστε ακόμα:

Ο Τσίπρας βλέπει τους πολιτικούς αρχηγούς | Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή ζητά ο Μητσοτάκης μετά τη συμφωνία

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

The post Τσίπρας: Δόθηκε σαφές μήνυμα εμπιστοσύνης | «Έρχεται το τέλος των Μνημονίων» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα