Ο Τσίπρας βλέπει τους πολιτικούς αρχηγούς | Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή ζητά ο Μητσοτάκης μετά τη συμφωνία

10:57 16/6/2017 - Πηγή: iPop
| Προ

Σειρά επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς αναμένεται να έχει μέσα στις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον απόηχο της συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση, ενώ την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά με επιστολή του τη διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή «για να μάθει ο λαός την αλήθεια».

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγή του Μαξίμου

την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρωθυπουργός αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να έχει κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Οι συναντήσεις θα γίνουν μετά τη σημερινή συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Πρ. Παυλόπουλο και την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού, Binali Yıldırım, τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Στη συνέχεια, πρόκειται να προγραμματιστεί συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου υπό τη Προεδρία του Α. Τσίπρα.

Αντικείμενο των εν λόγω επαφών θα είναι η ενημέρωση για τις αποφάσεις του Eurogroup και οι εξελίξεις στο Κυπριακό.

Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή ζητά ο Μητσοτάκης

Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκη με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ζητά να γίνει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία μετά τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κυβέρνηση.

Στην επιστολή του ο αρχηγός της ΝΔ τονίζει πως η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος έκλεισε με 16 μήνες καθυστέρηση, «μία καθυστέρηση που προκάλεσε πολύ μεγάλο κόστος στους Έλληνες πολίτες και συνολικά στην οικονομία».

Ο ίδιος εκφράζει την άποψη πως η Κυβέρνηση οδήγησε τη Χώρα σε πολυετή λιτότητα και συμπληρώνει πως «για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, ζητώ τη διενέργεια προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτησης με θέμα την Οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κυβέρνηση».

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

The post Ο Τσίπρας βλέπει τους πολιτικούς αρχηγούς | Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή ζητά ο Μητσοτάκης μετά τη συμφωνία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα