Τσίπρας : Ζητάτε εκλογές για να σωθούν οι φίλοι σας και οι καναλάρχες

22:20 8/5/2016 - Πηγή: iPop

Μας κατηγορήσατε για λαθεμένη πολιτική και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση στη συζήτηση για το επώδυνο φορολογικό-ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Σημείωσε ότι σχέδιο μας ήταν να διεκδικήσουμε για τον Ελληνικό λαό και να ματώσουμε και η Γιούροστατ μας έδωσε τελικά 1% παραπάνω πλεόνασμα από τον στόχο.

Ζητάτε εκλογές

χωρίς εναλλακτική πρόταση όχι για να φέρετε κάτι καλύτερο και μόνο ως ανέκδοτο μπορώ να εκλάβω τη συνέντευξη Γεωργιάδη ότι θα επαναδιαπραγματευτείτε για να φέρετε άλλη συμφωνία είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε προς τον κ.Μητσοτάκη ότι ζητά εκλογές γιατί έχει καημό να σωθούν οι φίλοι του που έχουν διώξεις άλλα και καναλάρχες που βλέπουν το σύστημα εξουσίας και διαπλοκής να καταστρέφεται.

Είμαστε αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να ξαναστήσουμε στην Ελλάδα στα πόδια της και να σπάσουμε το απόστημα διαπλοκής σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Δήλωσε ότι ματώσαμε και ζητήσαμε την εντολή να του Ελληνικού λαού να στήσουμε τη χώρα ξανά στα πόδια της και να ξεφύγουμε από την επιτροπεία που μας έβαλαν οι παλιές κυβερνήσεις.

Δεσμεύτηκε ότι δε θα υποχωρήσουμε σε νέες παράλογες απαιτήσεις και θα προστατεύσουμε τους συνταξιούχους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες τους άνεργους τους νέους επιστήμονες .

Έχουμε καταφέρει να προστατεύσουμε αποτελεσματικά την πρώτη κατοικία παρά την επιμονή των δανειστών για πλήρη απελευθέρωση, να διευρύνουμε το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, δώσαμε δωρεάν πρόσβαση στην υγεία σε δύο εκατομμύρια ανασφάλιστους, υπενθύμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Βελτιώσαμε τη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, αφήσαμε τη δικαιοσύνη να αναπνεύσει, βάζουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και ας μας στοιχίζει αυτό, σημείωσε.

Ξεκολλήσαμε τα μεγάλα έργα όπως τους οδικούς άξονες και το μετρό Θεσσαλονίκης, συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε αναγκαία τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος καθώς δεν επιβαρύνονται οι πολίτες και δε μειώνονται οι κύριες συντάξεις ενώ μίλησε και για τα μεγαλύτερα ποσοστά αναπλήρωσης στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση ανέλαβε καθήκοντα σε ναρκοθετημένο πεδίο και έπρεπε να ανατρέψει όλα όσα είχαν υπογράψει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τελικά τα καταφέραμε , είπε μεταξύ άλλων τονίζοντας χαρακτηριστικά,βρεθήκαμε στην ανάγκη να βγάλουμε εμείς τα κάστανα από τη φωτιά που εσείς ανάψατε.

Στόχος μας το βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα που θα εγγυάται συντάξεις σε όλους και η μεταρρύθμιση γίνεται για να μοιράσουμε το βάρος σε όσους μπορούν να το σηκώσουν.

Αποκαθιστούμε χρόνιες στρεβλώσεις μεταξύ των ασφαλισμένων επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι δεν είναι κακό πως και εργοδότες κατέβηκαν μία φορά στις διαδηλώσεις της γραβάτας, λέγοντας ας σταματήσει η σπέκουλα διότι κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας.

Υποστήριξε ότι εννέα στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες θα αποδίδουν πλέον λιγότερο φόρο με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και το 61% των τρίτεκνων και πολύτεκνων θα πληρώσει λιγότερα από σήμερα.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι κοιτάμε πλέον μπροστά και εργαζόμαστε σε δύο μέτωπα το ένα της διαπραγμάτευσης και το άλλο για ένα σχέδιο μελετημένο με άξονες δράσης που θα επιταχυνθεί την επομένη της αξιολόγησης προκειμένου να περάσει η χώρα από την ύφεση στην ανάκαμψη με ανάπτυξη που θα έχει ανταγωνιστικό πρόσημο και με αύξηση μισθών στην πρώτη ευκαιρία που θα καταστεί αυτό δυνατόν.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα θα έχουμε κάνει μία τρύπα στο νερό εάν η ευημερία των αριθμών δεν ταυτίζεται με την ευημερία των ανθρώπων

Αφήνοντας επίσης αιχμές για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σημείωσε ότι αυτό που δεν πάει καλά και δε στέκει είναι οι νεοφιλελεύθερες εμμονές για απολύσεις που θα κάνουν ακόμη μεγαλύτερο το φορτίο της ανεργίας.

Ο εξορθολογισμός του κράτους δεν αποτυγχάνεται με αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες συνταγές, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός υπάρχει μία πρωτοφανής στήριξης από όλους τους Ευρωπαίους εναντίον των μέτρων που θέλει το ΔΝΤ.

Οι περισσότεροι αναλυτές λένε ότι η Ελληνική οικονομία είναι σαν ελατήριο που έχει συμπιεστεί και μπορεί να εκτιναχτεί και η αποκατάσταση αυτή περνά και από την διευθέτηση του χρέους σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εύχομαι και ελπίζω την εποικοδομητική θέση και στάση του αντικαγκελαρίου της Γερμανίας Γκάμπριελ να επιδείξει στο Γιούρογκρουπ και ο Σόιμπλε σημείωσε ο πρωθυπουργός

Εύχομαι να επιδείξει την αναγκαία τόλμη και γενναιότητα να κλείσει οριστικά μία βαθιά πληγή τόνισε χαρακτηριστικά.

Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο περνάμε σε πιο ήρεμα νερά έρχονται καλύτερες ημέρες που τις αξίζει και ο τόπος και ο λαός μας δήλωσε κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

The post Τσίπρας : Ζητάτε εκλογές για να σωθούν οι φίλοι σας και οι καναλάρχες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα