Έκκληση διανοούμενων: Δώστε ανάσα στην Ελλάδα

20:14 8/5/2016 - Πηγή: iPop

Έκκληση στους αρχηγούς των μεγάλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά και σε όσους διεξάγουν τις διαπραγματεύσεις απευθύνουν δεκάδες διανοούμενοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και συνδικαλιστές από όλο τον κόσμο.

Ζητούν να χορηγηθούν στην Ελλάδα οι δόσεις των δανείων, να μην επιβληθούν νέα μέτρα, να δοθεί ανθρωπιστική βοήθεια και να γίνει αναδιάρθρωση

του ελληνικού χρέους.

Σε κείμενό τους σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι «η καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στην Ελλάδα είναι γνωστή από καιρό. Επιπλέον προστίθενται τα ασυνήθιστα βάρη που φέρει ο ελληνικός λαός για την υποδοχή και φροντίδα των προσφύγων. Σε αυτήν την κατάσταση η Ελλάδα χρειάζεται την πραγματική υποστήριξη των Ευρωπαίων γειτόνων της και όχι πρόσθετα μέτρα για περικοπές. Μετά από χρόνια στέρησης και οικονομικής κατάρρευσης το να τα ζητά κανείς, όπως τονίζουν,αποτελεί πολιτική τύφλωση ως προς την πραγματικότητα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται παράλληλα ότι είναι οικονομικά αδικαιολόγητο και απαράδεκτο να απαιτούν από τον ελληνικό λαό τέτοιου είδους μέτρα υπό την πίεση των μόνιμων απαιτήσεων για την εξυπηρέτηση τους χρέους.

Την επιστολή αποκαλύπτει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό προβληματισμού oxiblog.de.

The post Έκκληση διανοούμενων: Δώστε ανάσα στην Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα