Τσακαλώτος: Τα μέτρα μετά το 2018 υπερβαίνουν το ευρωπαϊκό πλαίσιο της Δημοκρατίας

21:56 26/1/2017 - Πηγή: iPop

Την άποψη πως η νομοθέτηση μέτρων μετά το 2018 υπερβαίνει το ευρωπαϊκό πλαίσιο της Δημοκρατίας, εξέφρασε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τς δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.

Ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι όλες οι πλευρές συμφώνησαν – τόσο στις επίσημες συναντήσεις όσο και στο Eurogroup- πως ο παράγοντας χρόνος είναι πολύ σημαντικός και ότι πρέπει να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Αναφορικά με τα μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ

για μετά το 2018 προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5%, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ τόνισε πως δεν είναι δυνατό να νομοθετηθούν προκαταβολικά μέτρα, «πρέπει να το ξανασκεφτούμε».

Κατά τον ίδιο, υπάρχουν πολύ καλές επιδόσεις μέχρι σήμερα, επομένως δεν χρειάζεται η προκαταβολική νομοθέτηση μέτρων. «Αφού έχουμε τόσο καλά αποτελέσματα η λήψη τέτοιων νέων μέτρων δεν είναι και τόσο απαραίτητη», είπε συγκεκριμένα ο Υπουργός, τονίζοντας:

Πρέπει να το ξανασκεφτούμε γιατί το επιτάσσει η ευρωπαϊκή δημοκρατική μας κουλτούρα. Δεν είναι ορθό να ζητάς από μία χώρα που είναι ήδη σε πρόγραμμα να νομοθετήσει το τι θα κάνει το 2019 και μετά

Ο Ε. Τσακαλώτος συμπλήρωσε πως θα υπάρξουν πρωτοβουλίες από εδώ και πέρα για να καλυφθεί το κενό και «νομίζω ότι δεδομένου ότι όλοι θέλουν λύση μπορούμε να έχουμε ένα βαθμό εμπιστοσύνης».

Όλες οι πλευρές είναι δεσμευμένες για μια δίκαιη λύση, ήταν τα λόγια στα οποία κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Ποια ήταν τα σημεία σύγκλισης σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ;Το πρώτο σημείο είναι το γεγονός ότι η ανάπτυξη είναι μεγαλύτερη απ’ όσο κανείς φαντάζονταν. «Περιμένουμε το τέταρτο τρίμηνο να είναι καλύτερο από το δεύτερο και το τρίτο και το ΑΕΠ για την χρονιά να είναι σε θετικό πρόσημο ενώ όλοι προέβλεπαν ύφεση».Δεύτερο όλοι συμφώνησαν ότι η δημοσιονομική απόδοση είναι εντυπωσιακή. «Είχαμε στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε γύρω στο 2% του ΑΕΠ».Το τρίτο επίπεδο συμφωνίας, που όμως δεν είναι γεγονός αλλά εκτίμηση, είναι ότι δεδομένης της παραπάνω εικόνας είναι πολύ σημαντικό να κλείσουμε το συντομότερο δυνατό σε όλα τα θέματα: την αξιολόγηση, το χρέος, το δημοσιονομικό ποτάμι μετά.Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Τσακαλώτος: Τα μέτρα μετά το 2018 υπερβαίνουν το ευρωπαϊκό πλαίσιο της Δημοκρατίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα