Τρόμος λόγω του ιού Ζίκα- Οι επιστήμονες ζητούν ακόμα και την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

13:28 28/5/2016 - Πηγή: iPop

Πανικό έχει φέρει η έξαρση του ιού Ζίκα και έτσι με σχετική του επιστολή 125 επιστήμονες από όλο τον κόσμο πήραν την απόφαση να ζητήσουν ακόμα και την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βραζιλία.

Σε σχετική επιστολή την οποία μάλιστα έχουν στείλει προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με κοινοποίηση στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως «οι Ολυμπιακοί Αγώνες

του Ρίο πρέπει να αναβληθούν λόγω του ιού».

Επίσης οι επιστήμονες εξηγούν πως «τα νέα ευρήματα για τον ιό, ο οποίος συνδέεται με σοβαρές γενετικές ανωμαλίες, είναι ανησυχητικά» και ζητούν από τον ΠΟΥ να αναθεωρήσει τις οδηγίες του.

Να θυμίσουμε πως ο ιός Ζίκα έκανε την πρώτη του εμφάνιση και εξαπλώθηκε στη Βραζιλία πριν από περίπου ένα χρόνο.

Η εν λόγω επιστολή φέρει την υπογραφή 125 επιστημόνων, γιατρών και ειδικών σε ιατρικά θέματα από Πανεπιστήμια, όπως είναι της Οξφόρδης, του Χάρβαρντ και του Γέιλ.

Η επιστολή εξηγεί:

«Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος όταν 500.000 επισκέπτες από όλες τις χώρες πάνε στη Βραζιλία για να παρακολουθήσουν τους Αγώνες, ενδεχομένως κολλήσουν τον ιό, και επιστρέψουν στο σπίτι τους».

photo:techinsider.io

The post Τρόμος λόγω του ιού Ζίκα- Οι επιστήμονες ζητούν ακόμα και την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα