Τροφές που είναι πιο υγιεινές από ότι νομίζεις

11:30 23/8/2014 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με την υγιεινή διατροφή. Αρκετές τροφές προωθούνται σαν σούπερ υγιεινές αλλά στην πραγματικότητα είναι το άκρως αντίθετο και κάποιες που αρκετοί τις αποφεύγουν είναι πολύ υγιεινές! Φτιάξαμε, λοιπόν, μία λίστα με παρεξηγημένες τροφές που είναι πιο υγιεινές από ότι νομίζεις!

Τυρί

Είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, ασβεστίου και περιέχει μια μικρή ποσότητα βιταμίνης D. Αν προσέχεις την διατροφή σου μπορείς απλώς να επιλέξεις τυριά με χαμηλά λιπαρά όπως το ελβετικό, παρμεζάνα ή μοτσαρέλα και ρικότα.

Ψωμί

Μερικοί άνθρωποι

εξακολουθούν να φοβούνται την κατανάλωση υδατανθράκων και το ψωμί είναι συνήθως το πρώτο που απορρίπτουν. Πριν ακυρώσεις το ψωμί από τη διατροφή σου να θυμάσαι πως είναι γεμάτο με θρεπτικά στοιχεία όπως φυτικές ίνες και σημαντικές Β-βιταμίνες. Μπορείς να μειώσεις την κατανάλωση του και να επιλέξεις ποικιλίες ολικής άλεσης.

Μαρούλι

Κλασικά παρερμηνεύεται ως ένα τρόφιμο που «δεν μετρά» – το μαρούλι, όμως, είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες Α, C και Κ. Όσο πιο σκούρο είναι το φύλλο, τόσο περισσότερες θρεπτικές ουσίες.

Pizza

Ναι, pizza! Ο συνδυασμός του ψωμιού με τις ντομάτες και το τυρί (αλλά και τα υπόλοιπα λαχανικά που βάζεις από πάνω) μπορεί να δημιουργήσει ένα υγιεινό γεύμα! Οκ. Αυτή που θα πάρεις από τη γειτονική πιτσαρία δεν θα είναι το ίδιο με τη σπιτική στην οποία θα ελέγξεις ποσότητες και θερμίδες υλικών!

Αποξηραμένα φρούτα

Μπορεί να έχουν γεύση σαν καραμέλες αλλά έχουν να προσφέρουν πολλά περισσότερα! Αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, βατόμουρα, ανανάς και βερίκοκα αποτελούν τα πλέον υγιεινά αποξηραμένα φρούτα! Ψάξε στο εμπόριο για συσκευασίες χωρίς πρόσθετα γλυκαντικά.

Σοκολάτα

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι καταναλώνουν σοκολάτα μπορεί να έχουν μειωμένο κίνδυνο καρδιακής νόσου. Μην το παρακάνεις όμως, καθώς το λίπος, οι θερμίδες και η ζάχαρη που περιέχει σίγουρα σε μεγάλη ποσότητα δεν κάνει καλό στην καρδιά αλλά και τη διατροφή σου!

The post Τροφές που είναι πιο υγιεινές από ότι νομίζεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα