Τραγωδία Αίγινας: Αυξημένη ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του καπετάνιου του «Αντωνία»

18:13 15/11/2016 - Πηγή: iPop

Ανατρέπονται τα δεδομένα στην τραγωδία της Αίγινας, που συγκλόνισε το καλοκαίρι ολόκληρο το πανελλήνιο. Σύμφωνα με την τοξικολογική εξέταση βρέθηκε αυξημένη ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του καπετάνιου του «Αντωνία».

Σύμφωνα με την έκθεση της τοξικολογικής εξέτασης από το Εργαστήριο Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών που δημοσίευσε το «Βήμα», βρέθηκε στο αίμα του χειριστή του σκάφους «Αντωνία» αλκοόλ 0,69 γραμμαρίων ανά λίτρο

με όριο το 0,50. Σημειώνεται πως ο καπετάνιος ήταν ανάμεσα στα θύματα.

Τα νέα δεδομένα ίσως αλλάξουν όσα ίσχυαν μέχρι στιγμής, καθώς ενδεχομένως το αλκοόλ να επηρέασε την αντίληψη και την αντίδραση του καπετάνιου και να αυξηθεί η συνυπαιτιότητά του για το δυστύχημα.

Θυμίζουμε ότι η ναυτική τραγωδία έγινε τον Αύγουστο του 2016 και κόστισε τη ζωή σε συνολικά 4 άτομα, ανάμεσα στους οποίους και ένα αγόρι 5 ετών.

Σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων, «το ταχύπλοο που φέρεται να εκινείτο, σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, με μεγάλη ταχύτητα από δεξιά της λάντζας και οι κανόνες αποτροπής ατυχημάτων στη θάλασσα επιβάλλουν ο οδηγός του σκάφους που δεν έχει προτεραιότητα να σταματήσει. Υπάρχει όμως και συμπληρωματικός κανόνας που αναφέρει ότι, αν δεν υπάρχει συγκράτηση του σκάφους που δεν έχει την προτεραιότητα, δηλαδή του «Αντωνία», η ευθύνη μεταφέρεται στον χειριστή του ερχόμενου από δεξιά σκάφους, δηλαδή του ταχυπλόου «Duende», να αποφύγει τη σύγκρουση. Ο 77χρονος επικαλείται ότι εκείνη την ώρα είχε στραμμένη την προσοχή του «ως ώφειλε» στα δεξιά του όπου υπήρχαν και άλλα πλοιάρια. Και έτσι δεν έκανε καμία κίνηση να αποφύγει τη σύγκρουση».

The post Τραγωδία Αίγινας: Αυξημένη ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του καπετάνιου του «Αντωνία» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα