Τουαλέτα με το χρονόμετρο σε αμερικάνικη εταιρία!

19:31 20/9/2014 - Πηγή: iPop

Εργασιακός μεσαίωνας όνομα και πράγμα. Στην εταιρεία WaterSaver στο Σικάγο, οι εργαζόμενοι πάνε τουαλέτα με το χρονόμετρο. Νομίζεις ότι αστευόμαστε; Είναι πέρα για πέρα αληθινό. Στη συγκεκριμένη εταιρία δεν πρέπει να πίνεις πολύ νερό γιατί δεν πρέπει να πας πάνω από μία φορά στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας σου!

Ενώ τα διαλείμματα για την ικανοποίηση των βασικών αναγκών πρέπει να είναι βασικό δικαίωμα των εργαζομένων, η βασισμένη στο Σικάγο επιχείρηση ανησυχεί

για το χαμένο χρόνο παραγωγής που δαπανάται στην τουαλέτα και παίρνει δραστικά μέτρα.

Πώς μπορεί να γίνεται αυτό; Είναι τα καθορισμένου χρόνου διαλείμματα των εργαζομένων, λέει η τοπική ένωση εργαζομένων, σε μια καταγγελία που κατατέθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων.

Η Ένωση αναφέρει ότι επιπλέον η εταιρεία έλεγξε πειθαρχικά 19 εργαζόμενους για «υπερβολική χρήση» των τουαλετών τον περασμένο μήνα. Και λέγοντας «υπερβολική», η εταιρεία εννοεί ότι διατίθενται μόνο έξι λεπτά την ημέρα για να κάνει ο εργαζόμενος την ανάγκη του. Επίσης η εταιρεία χορηγεί δωροκάρτες σε εργαζόμενους που δεν χρησιμοποιούν καθόλου την τουαλέτα κατά τη διάρκεια του ωραρίου.

Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να κάνει κάποιος την ανάγκη του είναι αυστηρά προσωπικό ζήτημα. Αυτό όμως δε λαμβάνεται υπόψη από την εταιρεία. Το Τμήμα ανθρωπίνων πόρων της εταιρείας περιέγραψε σαν «υπερβολική» τη χρήση των τουαλετών για 60 ή περισσότερα λεπτά από ένα άτομο κατά τη διάρκεια 10 εργασίμων ημερών, σύμφωνα με ένορκη βεβαίωση.

Η αντιδικία ξεκίνησε όταν η εταιρεία εγκατέστησε σύστημα κτυπήματος καρτών στις τουαλέτες που είναι εγκατεστημένες εκτός του χώρου εργασίας. Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από τη στιγμή που κάποιοι εργαζόμενοι ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο στις τουαλέτες και όχι αρκετό χρόνο στη γραμμή παραγωγής. Ισχυρίστηκε επιπρόσθετα ότι 120 εργάσιμες ώρες χάθηκαν το Μάιο, από επισκέψεις στην τουαλέτα εκτός του προκαθορισμένου χρόνου.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι κανείς εργαζόμενος μέχρι τώρα δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ή έχει απολυθεί γι’ αυτό το λόγο, παρόλο που έχουν επιδοθεί προειδοποιητικά σημειώματα. Και μιλάγαμε για εργασιακό μεσαίωνα στην Ελλάδα…

Photo: reuters.com

The post Τουαλέτα με το χρονόμετρο σε αμερικάνικη εταιρία! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα