Τόσκας: Στο Ωραιόκαστρο πήραν το μάθημά τους

12:31 22/2/2017 - Πηγή: iPop

Τα επεισόδια κατά των προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο σχολίασε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη του την Τετάρτη. Όπως ξεκαθάρισε η κατάσταση πλέον εξομαλύνεται καθώς αυτοί οι οποίοι προκάλεσαν τα επεισόδια «πήραν το μάθημά τους».

«Η κατάσταση στο Ωραιόκαστρο εξομαλύνεται» δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

Θυμίζουμε, πως μετά από τα πρόσφατα επεισόδια

σε σχολείο στο Ωραιόκαστρο ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, προχώρησε σε έγγραφη παραγγελία προς την Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, Εμμανουέλα Κετσιατζή, με την οποία ζητά την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας για «εκείνους που πρωταγωνιστούν σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, που συνδέονται με τον αντιρατσιστικό νόμο».

Ο Νίκος Τόσκας τόνισε, πως πιστεύει πως οι υπαίτιοι πήραν το μάθημα τους με την εντολή του εισαγγελέα για την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου, που, όπως τόνισε «πολύ καλώς εφαρμόστηκε και συνελήφθη και κάποιος που παρέβη αυτόν τον νόμο».

«Είμαστε αποφασισμένοι μέσα στο πλαίσιο των νόμων και σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές να εφαρμόσουμε ό,τι προβλέπεται, χωρίς καμία ανοχή σε αυτούς, οι οποίοι ντροπιάζουν και την ιστορία μας, αλλά παραβαίνουν και τον νόμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει το δικό τους» εξήγησε ο Νίκος Τόσκας και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι λίγοι πλέον ότι στην Ευρώπη, εκεί που δημιουργήθηκαν τα προβλήματα, δημιουργήθηκαν ακριβώς επειδή απομονώθηκαν άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων. Τα παιδιά αυτά, που οι γονείς τους τα πήραν για να σωθούν από δύσκολες καταστάσεις, θα πρέπει να μάθουν τα ελληνικά γράμματα, γιατί θα πρέπει να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία και να ζήσουν ομαλά, πέρα από μίσος. Έφυγαν μακριά από μίσος για να γλιτώσουν, δεν ήλθαν για να αντιμετωπίσουν άλλο μίσος».

Διαβάστε επίσης:

Ωραιόκαστρο: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα επεισόδια στο σχολείο

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Τόσκας: Στο Ωραιόκαστρο πήραν το μάθημά τους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα