Το σκυλάκι σου έχει γεράσει; Αυτό είναι το check up που του χρειάζεται!

11:34 3/3/2017 - Πηγή: iPop

O σκύλος σου θα είναι πάντα μέλος της οικογένειάς σου και θα είσαι δίπλα του ακόμα κι όταν μεγαλώσει και χρειάζεται περισσότερη φροντίδα. Ένας ηλικιωμένος σκύλος χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και σίγουρα εκείνη την περίοδο θα πρέπει να έχεις περισσότερα πράγματα στο μυαλό σου απ’ ό,τι όταν ήταν πιο νέος.

Δεν χρειάζεται, όμως, να τρομοκρατείσαι. Αυτό το οποίο χρειάζεσαι είναι να γνωρίζεις πού ακριβώς χρειάζεται να δίνεις προσοχή και

τι εξετάσεις χρειάζεται ο ηλικιωμένος σκύλος σου.

Ένα συμβατικό chek up για ένα σκυλάκι το οποίο έχει γεράσει περιλαμβάνει τα εξής:

Τακτικός έλεγχος δοντιών. Ο σκύλος σου ενδεχομένως όσο μεγαλώνει να χάνει ορισμένα δόντια του. Για να μειώσεις τις πιθανότητες, θα πρέπει να φροντίζεις τη στοματική του υγιεινή, να προσαρμόζεις την τροφή στις ανάγκες του και να τον πηγαίνεις για έλεγχο.Έλεγχος των ισχίων και των οστών. Πολλά σκυλάκια σε προχωρημένη ηλικία εμφανίζουν αρθρίτιδα ή άλλα προβλήματα, τα οποία χρήζουν θεραπείας.

Check up στα μάτια. Ο καταρράκτης είναι σύνηθες φαινόμενο σε ηλικιωμένα σκυλάκια. Μια επίσκεψη στον κτηνίατρο για έλεγχο των ματιών ίσως σώσει τον σκύλο σου και προλάβει ανεπιθύμητες καταστάσεις.Έλεγχος ακοής. Μήπως ο σκύλος σου αργεί ν’ αντιδράσει όταν το φωνάζεις ή του δίνεις κάποια εντολή; Τότε ενδεχομένως να έχει μειωθεί η ακοή του.Διάβασε πώς να κάνεις τον σκύλο σου ν’ αγαπήσει τον κτηνίατρο:

Εκπαίδευσε τον σκύλο σου ώστε να αγαπήσει τον κτηνίατρο- Tips που πιάνουν

The post Το σκυλάκι σου έχει γεράσει; Αυτό είναι το check up που του χρειάζεται! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα