Το σκοτάδι είναι ο καλύτερος σύμβουλος

16:31 24/9/2014 - Πηγή: iPop

Μπορεί να έχουμε συνδυάσει το καλό με το φως, αλλά το σκοτάδι είναι ο καλύτερος σύμβουλος που θα μπορούσαμε να έχουμε, όπως αναφέρει μια έρευνα.

H Alison Jing Xu, η συγγραφέας της έρευνας που Journal of Consumer Psychology, εξήγησε πως το φως παίζει τεράστιο ρόλο στην ψυχολογία μας και μερικές φορές δεν έχει το θετικό αντίκτυπο, το οποίο θα επιθυμούσες. Για την ακρίβεια, όταν ο καιρός

είναι φωτεινός, οι άνθρωποι που νιώθουν κατάθλιψη, νιώθουν ακόμα πιο καταθλιπτικά. Ίσως μ’αυτόν το τρόπο να εξηγηθεί, το γιατί στα τέλη της Άνοιξης και το Καλοκαίρι, έχουμε μεγαλύτερα ποσοστά στις αυτοκτονίες.

Για να γίνει η έρευνα, οι ερευνητές έκαναν διάφορα τεστ στους συμμετέχοντες μέσα σε φωτεινά και σκοτεινά δωμάτια. Τα ευρήματα ήταν τα εξής:

Το φως μπορεί να αυξήσει την αντίληψη της ζέστης. Όσο πιο φωτεινό το δωμάτιο, τόσο πιο πολύ ζέστη αισθάνεται κάποιος.Οι πελάτες παραγγέλνουν πιο καυτά φαγητά, όταν είναι πιο φωτεινός ο χώρος.Οι άνθρωποι βρίσκουν πιο ελκυστικούς τους άλλους σε μέρη με έντονο φωςΟι αντιδράσεις σε σκληρές ή όμορφες κουβέντες είναι πιο έντονες, όταν υπάρχει έντονο φως

The post Το σκοτάδι είναι ο καλύτερος σύμβουλος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα