Το σεξ μετράει σαν άσκηση;

18:30 18/4/2014 - Πηγή: iPop

Είναι η αγαπημένη προπόνηση του καθενός, καθώς δεν αισθάνεσαι σαν να κάνεις προπόνηση. Σίγουρα, κάνει τους παλμούς της καρδιάς να ανεβαίνουν και λούζεσαι από τον ιδρώτα (αν ο παρτενέρ κάνει καλά τη δουλειά του), αλλά το σεξ μετράει σαν άσκηση τελικά ή είναι απλά ένας μύθος;

Η λαϊκή σοφία θα μας κάνει να πιστεύουμε ότι η απάντηση είναι ένα μεγαλεπίβολο ναι – και να μας στείλει όλους στο υπνοδωμάτιο πετώντας τα ρούχα γυμναστικής. Μια μικρή μελέτη όμως, που δημοσιεύθηκε το 2013 στο περιοδικό PLoS One, προσπάθησε να βρει πραγματικές απαντήσεις. Στη μελέτη, 21 ετερόφυλα ζευγάρια για πρώτη φορά κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα τεστ αντοχής 30 λεπτών σε ένα διάδρομο σε μέτρια ένταση. Στη συνέχεια, στάλθηκαν σπίτι φορώντας βραχιόλια που μετρούσαν τη δραστηριότητα καθ” όλη τη διάρκεια της πράξης. Αυτό επαναλαμβανόταν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για ένα μήνα. Τους ζητήθηκε να σημειώνουν πώς τους έκανε να αισθάνονται, σωματικά και ψυχολογικά, ειδικά σε σύγκριση με το τρέξιμο στο διάδρομο, η κάθε σεξουαλική πράξη.

Οι ερευνητές στη συνέχεια εξέτασαν τα δεδομένα, διαπιστώνοντας ότι κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα καίγονται περίπου τέσσερις θερμίδες ανά λεπτό για τους άνδρες και τρεις ανά λεπτό για τις γυναίκες. Η προπόνηση στο διάδρομο, από την άλλη πλευρά, έχει πιο έντονα αποτελέσματα καθώς έκαιγαν το διπλάσιο των θερμίδων.

Άρα όσο ενδιαφέρον και να είναι το «άθλημα» δυστυχώς δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προπόνηση σου, ακόμα και αν το άλλο σου μισό κατεβάσει όλο το κάμα σούτρα!

The post Το σεξ μετράει σαν άσκηση; appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα