Γιατί πέφτουν τα μαλλιά σου

17:30 18/4/2014 - Πηγή: iPop

Κάθε πρωί που ξυπνάς το μαξιλάρι σου είναι γεμάτο τρίχες, ενώ η χτένα αποκτά ένα στρώμα από τρίχες κάθε φορά που την χρησιμοποιείς. Αντί να τρομάζεις και να αγχώνεσαι, μάθε γιατί πέφτουν τα μαλλιά σου και προσπάθησε να το διορθώσεις!

Στρες: Αν είσαι πολύ στρεσαρισμένη είναι λογικό να πέφτουν τα μαλλιά σου. Στην πραγματικότητα, η απώλεια μαλλιών μπορεί να συμβεί έξι εβδομάδες έως τρεις μήνες μετά από ένα αγχωτικό γεγονός. Αυτό το είδος της τριχόπτωσης ονομάζεται «τελογόνα απώλεια τριχών», η οποία μπορεί επίσης
να προκληθεί από μολύνσεις, μείζων χειρουργική επέμβαση, ή γέννα. Σκέψου τι μπορεί να έχει συμβεί στο παρελθόν και προσπάθησε να το αποβάλεις από μέσα σου!Αλογοουρά: Πιάνεις συνέχεια τα μαλλιά σου σ’ ένα σφιχτό κότσο ή αλογοουρά; Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να βλάψει τα τριχοθυλάκια, μια κατάσταση γνωστή ως αλωπεκία έλξης. Ένα σφιχτό χτένισμα δεν πρόκειται να βλάψει τα μαλλιά σου, αλλά αν αυτό γίνεται καθημερινά μπορεί και να προκληθεί μόνιμη απώλεια μαλλιών.Πιστολάκι- μασιά κτλ: Όσο πιο συχνά χρησιμοποιείς πιστολάκι, μασιά, ψαλίδι για μπούκλες κτλ τόσο μεγαλύτερη ζημιά κάνεις στο τριχωτό του κεφαλιού σου. Η πολύ υψηλή θερμότητα μπορεί να οδηγήσει σε θραύση της τρίχας, καθιστώντας τα μαλλιά πιο επιρρεπή στο να πέσουν.Διατροφή: Μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων και των υγιών μαλλιών. Μια δίαιτα που δεν είναι αρκετά υψηλή σε περιεκτικότητα σιδήρου ή πρωτεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Τα άτομα με διατροφικές διαταραχές και που ακολουθούν πολύ σκληρές δίαιτες συχνά βιώνουν απώλεια μαλλιών.Βιταμίνες: Το σώμα χρησιμοποιεί τη βιταμίνη Α για να βοηθήσει την όραση και την ανάπτυξη των μαλλιών, ωστόσο, τα υψηλά επίπεδα της βιταμίνης Α μπορεί να έχουν αντίθετο αποτέλεσμα και να συμβάλουν στην απώλεια μαλλιών. Μια άλλη βιταμίνη που πρέπει να δώσεις προσοχή είναι η βιταμίνη D. Μερικές έρευνες δείχνουν ότι τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D και σιδήρου μπορούν να προκαλέσουν αραίωση των μαλλιών στις γυναίκες.

The post Γιατί πέφτουν τα μαλλιά σου appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα