Το Σαββατοκύριακο η ψήφιση του ασφαλιστικού για να προλάβουν το Eurogroup

15:59 5/5/2016 - Πηγή: iPop

Με στόχο να προλάβουν το Eurogroup της Δευτέρας θα γίνει το Σαββατοκύριακο η ψήφιση του ασφαλιστικού έπειτα από πρόταση της Κυβέρνησης που επικύρωσε κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Θέλοντας η Κυβέρνηση να πάει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με μέτρα περασμένα στα χέρια του στο καυτό Eurogroup της Δευτέρας η συζήτηση επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής θα διεξαχθεί νωρίτερα

από το αρχικό προγραμματισμό και πιο συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο. Αυτή την πρόταση επικύρωσε κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ενώ διαφώνησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.

Η κυβέρνηση «ξεπερνάει πλέον κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας» και μεθοδεύει «αιφνιδιαστικά μέσα στο Σαββατοκύριακο» την ψήφιση του ασφαλιστικού – φορολογικού και «ό,τι επιπλέον έχει συμφωνήσει με το κουαρτέτο», δήλωσε νωρίτερα ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Πρόκειται για ενέργεια απροκάλυπτου αυταρχισμού, εχθρότητας, απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα ολόπλευρης στήριξης στη μεγαλοεργοδοσία. Απόδειξη ότι κάθε τέτοια κυβέρνηση, όπως κι αν εμφανίζεται, υλοποιεί αντιλαϊκές πολιτικές και καταφεύγει σε πράξεις που στόχο έχουν τη χειραγώγηση του κινήματος, του λαού μας» σχολίασε και κάλεσε τους πολίτες σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Να θυμίσουμε πως νωρίτερα ο υπουργός εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με το «καυτό» ασφαλιστικό και συγκεκριμένα με τα ποσοστά αναπλήρωσης και πως τηνΠέμπτη κατατέθηκε στη Βουλή η αναλογιστική μελέτη για το ασφαλιστικό σύστημα.

The post Το Σαββατοκύριακο η ψήφιση του ασφαλιστικού για να προλάβουν το Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα