Έκλεισαν τα εκλογικά τμήματα στη Γαλλία-Εν αναμονή των αποτελεσμάτων

18:54 23/4/2017 - Πηγή: iPop

Έκλεισαν στις 19:00 ώρα Γαλλίας (20:00 Ελλάδος) πολλά εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη τη Γαλλία ενώ σε πολλές μεγάλες πόλεις, τα τμήματα θα μείνουν ανοικτά μέχρι τις 20:00 τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδος)

Προβάδισμα δύο ποσοστιαίων του ανεξάρτητου υποψηφίου Emmanuel Macron, καταγράφει το πρώτο exit poll από το βελγικό δίκτυο RTBF.

Σύμφωνα με το γαλλόφωνο βελγικό

ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Macron, εκτιμάται πως συγκεντρώνει 24% ενώ ακολουθεί η η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου Marine Lepen με 22%, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Με βάση τη διαρροή του συγκεκριμένου Μέσου που δεν δεσμεύεται από τη γαλλική νομοθεσία, οι Fillion και Melenchon με 20,5 και 18% αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα τα γαλλικά ΜΜΕ δεν εμπιστεύονται τα exit polls που διέρρευσαν από το Βέλγιο με τη γαλλική επιτροπή δημοσκοπήσεων να τα χαρακτηρίζει προϊόν χειραγώγησης!

Πρώτος ο Melenchon εκτός ευρωπαϊκών συνόρων;

Σύμφωνα με μια άλλη διαρροή που κυκλοφορεί τα τελευταία λεπτά στο διαδίκτυο ο Melenchon βγαίνει πρώτος σε απομακρυσμένες γαλλικές περιοχές όπως η Μαρτινίκα, η Γουαδελούπη και αλλού. Βέβαια ακόμα και αν είναι έγκυρο το παραπάνω αποτέλεσμα, δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα αφού πρόκειται για περιοχές με πολύ μικρό πληθυσμό που δεν μπορούν να επηρεάσουν αποτέλεσμα.

Jean-Luc #Melenchon en tête en outre-mer #Avote #ElectionPresidentielle2017 #Presidentielle2017 #Presidentielles2017 pic.twitter.com/TbmPPVbKai

— Anthony Rossy (@anthonyrossyOFF) April 23, 2017

Μόνο στο 20% η αποχή δείχνουν δύο έρευνες

Μαζικά έχουν πάει να ψηφίσουν οι Γάλλοι σύμφωνα με δύο έρευνες που δημοσίευσε ο γαλλικός Τύπος και κάνουν λόγο για συμμετοχή που φτάνει το 80%.

Την ίδια ώρα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών απηύθυνε κάλεσμα να προσέλθουν στις κάλπες, όσοι δεν έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής.

#ElectionPresidentielle2017 Vous avez oublié d'aller #voter ? Il n'est pas trop tard, vous avez jusqu'à 19h ou 20h selon les villes !

— Ministère Intérieur (@Place_Beauvau) April 23, 2017

The post Έκλεισαν τα εκλογικά τμήματα στη Γαλλία-Εν αναμονή των αποτελεσμάτων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα