Το πρώτο 4K video απ’ τον Άρη

11:42 28/7/2020 - Πηγή: iPop

Κάποτε ήταν απίστευτο το να πάμε στη Σελήνη. Κάποτε δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα μπορούσαμε να δούμε πραγματικές εικόνες απ’ τον κόκκινο πλανήτη. Τώρα, βλέπουμε το πρώτο 4K video απ’ τον Άρη και συνειδητοποιούμε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Aυτές οι εικόνες απ’ τον πλανήτη Άρη συναρπάζουν με το πόσες λεπτομέρειες μας δείχνουν.

Η εταιρεία ντοκιμαντέρ ElderFox έδωσε στη δημοσιόττητα πλάνα υψηλής ευκρίνειας απ’

τον Άρη. Το video που δημιούργησε αποτελείται από πραγματικές εικόνες, οι οποίες τραβήχτηκαν από τα τρία οχήματα της ΝASA που έφτασαν στον πλανήτη: Το Curiosity, το Spirit και το Opportunity.

Ο αφηγητής του video εξηγεί πως πρόκειται για «την πιο ζωντανή εμπειρία του να βρίσκεσαι στον Άρη».

Κάθε εικόνα είναι κι ένα πανόραμα, επομένως συνολικά είναι σαν να βλέπεις κανονικά video. Άλλωστε, το πανόραμα Glen Torridor περιέχει πάνω από 1,8 δισεκατομμύρια pixels και δημιουργήθηκε από περισσότερες από 1.000 διαφορετικές εικόνες που τραβήχτηκαν από το Curiosity μέσα σε μια βδομάδα το 2019.

Σύμφωνα με την ElderFox είναι «το μεγαλύτερο μωσαϊκό που φτιάχτηκε ποτέ».

Μπορεί οι κάμερες που είχαν πάνω τους τα οχήματα να ήταν απ’ τις καλύτερες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, όμως, είναι δύσκολο να σταλούν τα δεδομένα πίσω στη Γη ως video.

Ο ουρανός στον Άρη κανονικά είναι κοκκινωπός, όμως, σε μερικά πλάνα φαίνεται κίτρινος/ μπλε λόγω του επαναχρωματισμού των εικόνων για να βοηθηθούν οι γεωλόγοι στον εντοπισμό πετρωμάτων.

Όμως, είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να δούμε τόσες λεπτομέρειες ενός ουράνιου σώματος, το οποίο οι επιστήμονες αποκαλούν ως «δεύτερο σπίτι μας».

Το τελικό αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό. Πάτα το play και αφιέρωσε 10 λεπτά απ’ τον χρόνο σου για να κάνεις αυτό το δώρο στον εαυτό σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Ο πλανήτης Άρης κάποτε ήταν σαν τη Γη!

Το άρθρο Το πρώτο 4K video απ’ τον Άρη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα