Το πλυντήριο ρούχων μυρίζει και εμείς θα σου πούμε πως θα σταματήσει!

08:32 28/11/2014 - Πηγή: iPop

Βάζεις τα ρούχα σου στο πλυντήριο ρούχων και περιμένεις να βγουν καθαρά, μαλακά και να μυρίζουν σαν την Άνοιξη. …και όμως τα ρούχα σου μυρίζουν άσχημα αν και έχεις βάλει μισό λίτρο απορρυπαντικό και άλλο τόσο μαλακτικό. Το πρόβλημα δεν είναι τα ρούχα αλλά ότι το πλυντήριο ρούχων μυρίζει και εμείς θα σου πούμε πως θα σταματήσει!

Πριν το πετάξεις και αγοράσεις καινούριο δοκίμασε τα παρακάτω βήματα και τα ρούχα σου θα αρχίσουν να μυρίζουν και πάλι σαν την Άνοιξη…!

Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι η χλωρίνη, αλλά εμείς θα σου πορτείνουμε μία πιο ήπια αλλά εξίσου δραστική

αντιμετώπιση! Σ ένα μπολ ανακάτεψε 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα με μία ισοδύναμη ποσότητα νερού. Βάλε το διάλυμα στο δοχείο του απορρυπαντικού, ρίξε δύο φλιτζάνια λευκό ξίδι μέσα στον κάδο και βάλτο να κάνειμία πλύση (χωρίς ρούχα φυσικά) σε υψηλή θερμοκρασία.

Η μαγειρική σόδα και το ξύδι θα διασπάσουν όλα τα υπολλείματα βρωμιάς που δημιουργούν την άσχημη μυρωδιά και θα διαλύσουν τυχόν μούχλα που έχει συσσωρευτεί στις σωληνώσεις του πλυντηρίου!

Και επειδή όπως έχουμε ξαναπεί η πρόληψη είναι καλύτερη από την αντιμετώπιση, επανέλαβε μία φορά το μήνα την πλύση με το μείγμα που σου είπαμε παραπάνω.

Προσπάθησε να κρατάς στεγνό το πλυντήριο σου όταν είναι στην αναμονή! Αυτό σημαίνει πως αφού αδειάσεις το πλυντήριο από τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα σου, άσε την πόρτα του κάδου ανοιχτή μέχρι να φύγει όλη η υγρασία. Έτσι θα εμποδίσεις την δημιουργία μούχλας!Καθάριζε μία φορά τη εβδομάδα τον κάδο αλλά και το εσωτερικό της πόρτας του κάδου. Όπως καθαρίζεις όλες τις επιφάνειες του σπιτιού σου,έτσι χρειάζονται και αυτά την φροντίδα σου! Η διαφορά είναι πως σ αυτές τις επιφάνειες καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς το εξής μείγμα: ένα μέρος λευκό ξύδι και ένα μέρος νερό!

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.

Επιστροφή στην κατηγορία.

The post Το πλυντήριο ρούχων μυρίζει και εμείς θα σου πούμε πως θα σταματήσει! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα