O γιος σου σε κάνει πιο κοινωνική…

06:03 28/11/2014 - Πηγή: iPop

Μια νέα έρευνα έρχεται να σου αποδείξει ότι ο γιος σου σε κάνει πιο κοινωνική. Βέβαια αυτό ισχύει αν είσαι χιμπατζής. Ερευνητές τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες παρακολουθούν την συμπεριφορά χιμπατζήδων στην Τανζανία. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι μητέρες χιμπατζήδες που είχαν αρσενικό παιδί ήταν πιο κοινωνικές από αυτές που είχαν θηλυκό παιδί.

Η Anne Pusey, πρόεδρος της Εξελικτικής Ανθρωπολογίας στο Duke,

η οποία ηγήθηκε της μελέτης αναφέρει ότι το φύλο του βρέφους , επηρεάζει τη συμπεριφορά της μητέρας και μετά τη γέννησή η μητέρα είναι πιο κοινωνική, όταν έχει ένα γιο από όταν έχει μια κόρη. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι μητέρες δίνουν στα νέα αρσενικά βρέφη την ευκαιρία να παρατηρήσουν τις κοινωνικές καταστάσεις γύρω τους. Και επειδή τα μικρά είναι προσκολλημένα στις μητέρες τους, τότε και η μητέρες αναγκάζονται να γίνονται πιο κοινωνικές.

Αυτό δίνει στους» νέους» την ευκαιρία να αναπτύξουν τις κοινωνικές του δεξιότητες που θα χρειαστούν στο μέλλον για να επιβιώσουν στον ανταγωνιστικό κόσμο των ενηλίκων. Βέβαια στον κόσμο των χιμπατζήδων τα αρσενικά είναι πολύ επιθετικά με τα μικρότερα αρσενικά και μπορεί να τα σκοτώσουν. Οι μητέρες όμως, επιλέγουν να ρισκάρουν προκειμένου να προετοιμάσουν τα μικρά τους.

Από την άλλη παρατηρήθηκε ότι οι μητέρες με θηλυκά μικρά καθόντουσαν μόνα τους. Ακόμα και όταν τα μικρά μεγάλωναν οι μητέρες συνέχιζαν να περνούν περισσότερο χρόνο με τις κόρες τους, μόνες τους. Σε αντίθεση δηλαδή με τις αγορο-μάνες, οι μητέρες με κόρες γίνονται με την πάροδο του χρόνου λιγότερο κοινωνικές.

Σύμφωνα με τον Carson Murray, επίκουρο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο George Washington, η έρευνα αυτή είναι πολύ σημαντική για να αναλύσουμε την κοινωνικότητα του κάθε φίλου. Οι χιμπατζήδες, ως πιο κοντινός συγγενής μας, μπορούν να δώσουν πολλές απαντήσεις. Οι ερευνητές τώρα ψάχνουν αν αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να συσχετιστούν με την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post O γιος σου σε κάνει πιο κοινωνική… appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα