Το καλό παράδειγμα στο προσφυγικό δίνει η Αυστρία, τονίζει ο Φάιμαν

20:38 19/2/2016 - Πηγή: iPop

Σε δηλώσεις του ο Αυστριακός Καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, είπε πως η Αυστρία δίνει το καλό παράδειγμα στο προσφυγικό με τον τρόπο που διαχειρίζεται τις ροές.

«Εάν κάθε χώρα αποφάσιζε παρόμοιες τιμές αναφοράς, ανάλογα με τον πληθυσμό της -δηλαδή τις 37.500 που έχει αποφασίσει η Αυστρία- θα μπορούσαν να κατανεμηθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες», τόνισε ο κ. Φάιμαν.

Ο Αυστριακός Καγκελάριος εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι καλύτερο από να δώσει το καλό παράδειγμα. Ο μόνος

που θα έκανε κάτι καλύτερα, θα ήταν όποιος έλεγε «στείλτε όλους τους πρόσφυγες σε εμάς», αναγνωρίζοντας βέβαια πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

«Η Αυστρία είναι μία χώρα, η οποία πάντα σκεπτόταν πολύ ευρωπαϊκά και πάντα βοηθούσε, όταν υπήρχε ανάγκη για βοήθεια, όπως στην κρίση της Ουγγαρίας και στην κρίση της Γιουγκοσλαβίας. Τον τελευταίο χρόνο υποδεχθήκαμε 90.000 και δεν είπαμε ότι γι αυτό το λόγο εφέτος ο αριθμός θα είναι στο μηδέν, αλλά είναι στις 37.500. Αλλά τώρα για το λόγο αυτό έχουν σειρά οι άλλοι».

Το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων σε τηλεγράφημά του αναφέρει πως πολλοί προσπαθούν να οδηγήσουν την Αυστρία στο να πάρει πίσω το πλαφόν που έχει βάλει για τον αριθμό των προσφύγων που θα εισέρχονται στα εδάφη της.

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Το καλό παράδειγμα στο προσφυγικό δίνει η Αυστρία, τονίζει ο Φάιμαν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα