Μαλακώνουν τη στάση τους οι αγρότες των Μικροθηβών- Είπαν ναι στην συνάντηση με τον Τσίπρα

20:18 19/2/2016 - Πηγή: iPop

Ένα βήμα πίσω φαίνεται πως κάνουν οι αγρότες από το μπλόκο των Μικροθηβών, μιας και δέχτηκαν να δώσουν το παρών στην συνάντηση των αγροτών με τον Αλέξη Τσίπρα την Δευτέρα.

Οι αγρότες πραγματοποίησαν την Παρασκευή συνέλευση και αποφάσισαν την σύσταση επιτροπής με τρία μέλη του μπλόκου, η οποία θα τους εκπροσωπήσει στην συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Ο Χρήστος Πάντσιος, Μίλτος Μπασδάνης και Φάνης Πρασσάς θα εκπροσωπήσουν τους αγρότες.

Η συζήτηση θα αφορά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,

τις προτάσεις του μπλόκου των Τεμπών, των Μικροθηβών και άλλων μπλόκων απ’ όλη την Ελλάδα.

Για το μεσημέρι της Δευτέρας και συγκεκριμένα για τις 12:00 έκλεισε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπρόσωπους των αγροτών.

Όπως επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του την Παρασκευή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου για το ραντεβού Τσίπρα- αγροτών έχουν ήδη ενημερωθεί όλες σχεδόν οι Συντονιστικές Επιτροπές των αγροτών οι οποίες βρίσκονται σε κινητοποίηση. Σύμφωνα με τον Υπουργό υπήρχε θετική ανταπόκριση τις περισσότερες.

Το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ζητά ψήφισμα για το άνοιγμα των συνόρων:

Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διάνοιξη των μεθοριακών σταθμών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ζητά με σχετικό της ψήφισμα το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας.

Η Εθνοσυνέλευση της Βουλγαρίας έχει δηλώσει πως δεν αποδέχεται τον αποκλεισμό των συνοριακών διαβάσεων της Βουλγαρίας από πλευράς Ελλάδας. Επίσης καλεί άμεσα τις ελληνικές αρχές να λάβουν τα μέτρα έτσι ώστε να αποκατασταθεί η τάξη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας τόνισε σε συνέντευξη του την Παρασκευή: «Οι αγρότες έχουν ανοίξει το τελωνείο του Προμαχώνα. Επικοινώνησα με την ομόλογό μου στη Βουλγαρία έτσι ώστε να ανοίξουν και οι Βούλγαροι οδηγοί τα σύνορα επί εδάφους της γείτονος».

Photo: Stringer / SOOC

The post Μαλακώνουν τη στάση τους οι αγρότες των Μικροθηβών- Είπαν ναι στην συνάντηση με τον Τσίπρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα