Το Ιράν υποστηρίζει πως απελευθερώθηκαν οι 10 Αμερικανοί στρατιώτες

12:21 13/1/2016 - Πηγή: iPop

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και όπως μεταδίδει η ιρανική κρατική τηλεόραση, οι 10 Αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκοντας υπό κράτηση από τον ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, έχουν απελευθερωθεί. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία σχετική επιβεβαίωση από την πλευρά των ΗΠΑ.

Έπειτα από την παραβίαση των ιρανικών χωρικών υδάτων από δύο αμερικανικά πλοία, όπως υποστηρίζει το Ιράν, οι στρατιωτικές αρχές της χώρας, προχώρησαν στην κράτηση 10 Αμερικανών στρατιωτών, προκειμένου να διερευνηθούν οι λόγοι

παραβίασης.

Υπενθυμίζουμε πως το Ιράν προχώρησε στην κατάληψη δύο αμερικανικών πλοίων την Τρίτη, όταν πλέοντας από το Κουβέιτ στο Μπαχρέιν, θεωρήθηκε πως παραβίασαν τα χωρικά ύδατα του Ιράν.

10 U.S. soldiers detained in Iran were released, Iran’s state-run Press TV reports. No confirmation from U.S. https://t.co/SF1nmo3OdQ

CNN Breaking News (@cnnbrk) January 13, 2016

Η ιρανική Κυβέρνηση, έχει διαβεβαιώσει τις ΗΠΑ, ότι οι 10 κρατούμενοι για ανάκριση στρατιώτες των πλοίων, εννέα άντρες και μία γυναίκα, έχουν καλή μεταχείριση από τις ιρανικές στρατιωτικές αρχές, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει πως δεν έχουν υπάρξει τραυματισμοί.

Iran’s Revolutionary Guards question U.S. sailors, dismiss talk of prompt release https://t.co/ZC26zYlQZe

Reuters Iran (@ReutersIran) January 13, 2016

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης από το ιρανικό ναυτικό, τα αμερικανικά πλοία οδηγήθηκαν στα ιρανικά ύδατα, λόγω βλάβης στο σύστημα πλοήγησης των πλοίων, ενώ όπως μεταδίδει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, οι ιρανικές στρατιωτικές αρχές προχώρησαν στην απελευθέρωσή των κρατουμένων Αμερικανών.

Αξίζει να αναφερθεί στο σημείο αυτό, πως ενώ δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση από τη μεριά των ΗΠΑ, ο Αλί Φανταβί, Ιρανός ναυτικός διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, δήλωσε νωρίτερα πως «ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ βρίσκεται σε επαφή με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι. Ο Ζαρίφ υιοθέτησε σκληρή στάση, αφού οι ναυτικοί παραβίασαν τα ιρανικά χωρικά ύδατα και απαίτησε από τις ΗΠΑ να ζητήσουν συγγνώμη».

photo: CNN

The post Το Ιράν υποστηρίζει πως απελευθερώθηκαν οι 10 Αμερικανοί στρατιώτες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα