Το Ιράν κατηγορεί τη Σαουδική Αραβία για τις επιθέσεις στην Υεμένη

13:37 7/1/2016 - Πηγή: iPop

Το Ιράν κατηγορεί τη Σαουδική Αραβία για τις πρόσφατες επιθέσεις στην ιρανική πρεσβεία στην Υεμένη. Νέες εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, σε νέα ένταση οδηγούνται οι σχέσεις μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας, έπειτα κι από τις ευθείες κατηγορίες που ασκεί η Τεχεράνη εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, για τις πρόσφατες επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Υεμένη.

Συγκεκριμένα,

συνασπισμός της Σαουδικής Αραβίας που πολεμά στην Υεμένη θα ερευνήσει την ιρανική καταγγελία πως μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στην ιρανική πρεσβεία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Ahmed Asseri:

Αεριωθούμενα του συνασπισμού εξαπέλυσαν σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Σαναά χθες βράδυ με στόχο εκτοξευτήρες πυραύλων οι οποίοι χρησιμοποιούνται από μαχητές Χούτι για να πλήττουν τη Σαουδική Αραβία. H οργάνωση έχει χρησιμοποιήσει πολιτικές εγκαταστάσεις, ανάμεσά τους και εγκαταλελειμμένα κτίρια πρεσβειών

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Ahmed Asseri, δήλωσε σήμερα πως “η Σαουδική Αραβία είναι υπεύθυνη για τη ζημιά στο κτίριο της ιρανικής πρεσβείας στην Υεμένη και τον τραυματισμό μέλους του προσωπικού της».

#Iran FM Spoxs strongly condemns recent Saudi air attack agnst Iran’s embassy in #Sanaa says some guards are wounded pic.twitter.com/vHncQjSY8C

— Mehdi Sayyari (@mehdisayyari) January 7, 2016

Οι ισχυρισμοί αυτοί της ιρανικής κυβέρνησης, εντείνουν περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας ενώ οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν διακοπεί, έπειτα από την πρόσφατη εκτέλεση του σιίτη κληρικού Nimr al-Nimr κι άλλων 46 ατόμων.

#Iran accuses Saudi warplanes of attacking Iranian embassy in #Yemen#Sana#SaudiArabia#IranSaudihttps://t.co/zMhUy3h1yJ

Louis (@lonewolf2cubs) January 7, 2016

“Η ηθελημένη πράξη της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί μια παραβίαση όλων των διεθνών συμβάσεων που προστατεύουν τις διπλωματικές αποστολές“, συμπληρώνει ο Ιρανός εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν.

MORE: Saudi-led coalition will investigate #Iran’s accusations – coalition’s spox https://t.co/CHpOUE3E6W#IranSaudi

— Sputnik (@SputnikInt) January 7, 2016

Σημειώνεται επίσης πως έπειτα από την εκτέλεση του Σαουδάραβα σιίτη κληρικού με τις κατηγορίες της τρομοκρατίας και την επίθεση που ακολούθησε στην πρεσβεία της Σ. Αραβίας στο Ιράν από εξαγριωμένους διαδηλωτές, το Ιράν προχώρησε στην απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων με προέλευση από τη Σαουδική Αραβία.

The post Το Ιράν κατηγορεί τη Σαουδική Αραβία για τις επιθέσεις στην Υεμένη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα