Το φάρμακο για την ελκώδη κολίτιδα!

18:32 15/11/2014 - Πηγή: iPop

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι επιστήμονες για ένα νέο φάρμακο που είναι η απάντηση για την ελκώδη κολίτιδα. Το φάρμακο,που θα ονομάζεται RPC1063, υπόσχεται ότι μετά από χορήγηση του σε ασθενείς για 8 εβδομάδες τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα! Η ελκώδης κολίτιδα είναι μια πάθηση του παχέος εντέρου.Το παχύ έντερο διογκώνεται με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απορροφήσει το νερό που χρειάζεται.

Για να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα οι ερευνητές ξεκίνησαν τις δοκιμές από το 2002. Η έρευνα αυτή βοήθησε τους ερευνητές να ανακαλύψουν θεμελιώδεις μηχανισμούς που μπορεί να τους οδηγήσουν στο μέλλον

σε θεραπείες και άλλων αυτοάνοσων νόσων. Άτομα που πάσχουν από αυτή την νόσο, σε ήπια μορφή,έχουν φρικτούς πόνους ενώ σε όσους η νόσος είναι πιο επιθετική τότε απειλείται ακόμα και η ζωή τους.Τα φάρμακα που υπήρχαν μέχρι τώρα κάπως περιόριζαν το πόνο αλλά ο ασθενής έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση μέρους ή ολόκληρου του παχέος εντέρου.

Το φάρμακο αυτό έχει περάσει ήδη από 2 φάσεις μελέτης και τώρα εξετάζεται αν μπορεί να χορηγηθεί σε περιπτώσεις νόσου του Crohn. Οι επιστήμονες πιστεύουν τόσο πολύ σε αυτό το φάρμακο και σχεδιάζουν να ξεκινήσουν και 3η φάση μελέτης. Η περαιτέρω μελέτη θα βοηθήσει να αξιολογηθεί το φάρμακο για να δουν αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

photo:mthfrease.com

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post Το φάρμακο για την ελκώδη κολίτιδα! appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
νεα φαρμακα για την ελκωδη κολιτιδα, farmako rpc1063
Τυχαία Θέματα