Πολυ συντομα η πολιτικη αλλαγη στην ελλαδα...

Την βεβαιότητά του ότι «πολύ σύντομα θα υπάρξει πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα» και ότι από το 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει στην Ευρώπη ...
τη λιτότητα διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του από τη Μαδρίτη μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας Κάγιο Λάρρα και τον γ.γ. του ΚΚ Ισπανίας και πρόεδρο της ΚΟ της Ενωμένης Αριστεράς Χοσέ Λουίς Σεντέλα.

Ο κ. Τσίπρας
επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «έχει χάσει κάθε κύρος και αξιοπιστία στον ελληνικό λαό» και προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να διαχειριστεί με την τρόικα ούτε τους νόμους που η ίδια ψηφίζει» αναφερόμενος στην πρόσφατη υπόθεση με τις 100 δόσεις.

Σημείωσε, δε, ότι αυτή η κυβέρνηση «δεν μπορεί να δίνει καμία αυτοπεποίθηση στον ελληνικό λαό ότι μπορεί να διαπραγματευτεί με την τρόικα το μεγάλο και κρίσιμο θέμα του χρέους» κάνοντας λόγο για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για ριζική απομείωση του χρέους μέσα από συμμαχίες με χώρες του νότου.

Επιτέθηκε, επίσης, στην κυβέρνηση γιατί «πανηγυρίζει» πως έφερε την ανάπτυξη παρότι δημιούργησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια «1,5 εκατομμύρια άνεργους και 3 εκατομμύρια φτωχούς».

Εμφανίστηκε τέλος βέβαιος ότι « η στρατηγική της λιτότητας για την Ευρώπη θα βρει τέλος μέσα από την πολιτική και κοινωνική αλλαγή στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, στην Ιρλανδία, αργότερα και σε χώρες του ευρωπαϊκού κέντρου. Διότι αυτή η στρατηγική είναι αδιέξοδη, είναι κοινωνικά άδικη, είναι στρατηγική που διαιρεί την Ευρώπη, αποξενώνει τους λαούς της, ενώ εμείς θέλουμε να ξαναενώσουμε την Ευρώπη».
Keywords
Τυχαία Θέματα