Το ελληνικό πρόγραμμα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

15:58 30/9/2016 - Πηγή: iPop

Συζήτηση που θα αφορά την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, αλλά και το ελληνικό πρόγραμμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη κατά τη διάρκεια της Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Να σημειωθεί, πως στην Ολομέλεια παρών θα είναι και επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η συζήτηση θα διεξαχθεί εν όψει του κρίσιμου Eurogrοup της 10ης Οκτωβρίου, αλλά και λόγω της προοπτικής έγκρισης της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Τι θα βρεθεί στο επίκεντρο;

Επί τάπητος αναμένεται να βρεθούν

η μακροοικονομική κατάσταση της Ελλάδας, όπως και η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και η προοπτική μελλοντικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για το χρέος.

Τι ζητά η ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών;

Τάσσεται υπέρ της λήψης συμφωνίας το συντομότερο δυνατό σχετικά με τα μέτρα τα οποία εξηγεί, πως θα «αποτελούν βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του τρίτου ελληνικού προγράμματος».

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε εξηγεί:

«Έπειτα από χρόνια κρίσης και βαθιάς ύφεσης η Ελλάδα αρχίζει και πάλι να ανακάμπτει. Στο πλαίσιο των τριών προγραμμάτων προσαρμογής, οι ελληνικές Αρχές προχώρησαν σε ευρείες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες η Ε.Ε. οφείλει να στηρίξει. Ωστόσο, η κατάσταση των δημόσιων οικονομικών της χώρας παραμένει αβέβαιη και δύσκολη για δεκαετίες. Ως εκ τούτου επείγει η λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη βιωσιμότητα του χρέους».

The post Το ελληνικό πρόγραμμα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα