Το αναπάντεχο χαρακτηριστικό που σε κάνει καλό στη δουλειά σου

06:17 25/7/2014 - Πηγή: iPop

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που στα αγγλικά αποκαλούνται haters, ενώ στα ελληνικά ο όρος που τους ταιριάζει περισσότερο είναι μονολιθικοί. Οι haters ή μονολιθικοί είναι άνθρωποι που παρουσιάζουν μια γενικευμένη απέχθεια για πολλά πράγματα. Κατακρίνουν, γενικεύουν, μισούν ολόκληρες ομάδες ανθρώπων, γίνονται εύκολα δυσάρεστοι.

Κι όμως, αυτοί οι μυστήριοι τύποι είναι καλοί στη δουλειά τους! Αυτό συμβαίνει επειδή περνούν πολύ χρόνο κάνοντας συγκεκριμένες δραστηριότητες, στοιχείο που τους την ευκαιρία να ακονίσουν τις δεξιότητές τους σε αυτές.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι λεγόμενοι haters

και οι likers, αυτοί που βλέπουν την ευχάριστη πλευρά της ζωής, δεν διαφέρουν στο πόσο χρόνο δαπανούν για τις δραστηριότητές τους καθ “όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Η διαφορά ήταν στον αριθμό των δραστηριοτήτων που έκανε. Κάποιοι μπορεί να χαρακτηρίζαν τους haters ως λιγότερο ενεργούς, επειδή κάνουν με εμμονή κάποια πράγματα.

Οι ερευνητές από το Τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Illinois at Urbana-Champaign και από τη Σχολή Επικοινωνίας και του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania, διαπίστωσαν ότι οι haters είχαν πράγματι την τάση να κάνουν λιγότερες δραστηριότητες καθ” όλη τη διάρκεια της εβδομάδας κατά περίπου 15%.

Αλλά, αν βρουν μια δραστηριότητα που τους αρέσει πραγματικά, μπορεί να επενδύουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε αυτό το έργο, που τους επιτρέπει να αναπτύξουν ένα υψηλότερο επίπεδο δεξιοτήτων σε σχέση με τους likers, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Επίσης, οι φύσει likers μπορεί να έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να επικεντρωθούν σε μια εργασία επειδή έχουν πολλά ενδιαφέροντα που τους αποστούν την προσοχή στο περιβάλλον τους. Αντίθετα, επειδή στους haters αρέσουν τόσα λίγα πράγματα είναι μάλλον απίθανο να αποσπαστεί η προσοχή τους όταν κάνουν μια εργασία και όπως λένε οι ερευνητές «η γενικευμένη απέχθεια τους μπορεί να ωφελήσει τον έλεγχο της προσοχής τους.»

The post Το αναπάντεχο χαρακτηριστικό που σε κάνει καλό στη δουλειά σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα