Το αγαπημένο γλυκό ψυγείου μικρών και μεγάλων

17:18 25/6/2021 - Πηγή: iPop

Έχεις φράουλες; Έχεις γλυκό! Με αυτή τη φράση θα ξεκινήσω και θα συνεχίσω λέγοντας πως το βασικό μας συστατικό σε αυτό το γλυκό ψυγείου είναι οι φράουλες. Φράουλες, ευτυχώς για λίγο ακόμη μπορούμε να βρούμε, οπότε είναι μια εξαιρετική ιδέα να φτιάξουμε ένα δροσερό γλυκό μιας και η ζέστη των ημερών μας έχει πάρει από κάτω.

Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από την εποχή, μιας και λατρεύουμε το καλοκαίρι και τα φρούτα του. Αν, λοιπόν, οι χρόνοι σου είναι περιορισμένοι, σου έχουμε το πιο γρήγορο και εύκολο γλυκό που

μπορείς να φτιάξεις!

Καλοκαιρινή τάρτα φρούτων για να γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:1 πακέτο μπισκότα (τύπου πτι μπερ) 1 φακελάκι ανθος αραβοσίτου βανίλια2 φακελάκια ζελέ με γεύση φράουλα2 ½ κ.σ. ζάχαρη1 βανίλια600 ml γάλα20 φρέσκιες φράουλες1 λίτρο νερό1 κ.σ. ζάχαρη½ χυμό λεμόνιΠώς θα φτιάξεις το γλυκό ψυγείου;Ξεκινάμε τη συνταγή μας πλένοντας και κόβοντας τις φράουλες μας σε μικρά κυβάκια. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε μπολ και προσθέτουμε 1 κ.σ. ζάχαρη και χυμό από μισό λεμόνι. Τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε τα υλικά να πάνε παντού και τις αφήνουμε μέσα στο μπολ για περίπου 2 ώρες ώστε να βγάλουν όλα τους τα υγρά τους.Συνεχίζουμε τοποθετώντας στον πάτο του πυρέξ μια στρώση μπισκότων, αφού πρώτα έχουμε περάσει τη μια μόνο πλευρά τους μέσα σε λίγο γάλα. Από πάνω τους τοποθετούμε ακόμη μια στρώση μπισκότων, η οποία δεν έχει βουτηχτεί στο γάλα. Αφήνουμε το πυρεξ για λίγο στην άκρη και ξεκινάμε με την κρέμα μας. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα μας έκτος από 100ml τα οποία τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Μέσα στο μπολ προσθέτουμε το περιεχόμενο από το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά.Μόλις το γάλα μας ζεσταθεί, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 100ml μέσα στην κατσαρόλα. Τοποθετούμε την κατσαρόλα πάλι πάνω στο μάτι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα μας να πήξει. Αφού η κρέμα πήξει, τη ρίχνουμε ζεστή έτσι όπως είναι πάνω από τα μπισκότα και από πάνω την καλύπτουμε με μεμβράνη ώστε να μην κάνει κρούστα. Την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς.Αφού η κρέμα μας κρυώσει πολύ καλά αφαιρούμε τη μεμβράνη και σουρώνουμε τις φράουλες. Τον χυμό που θα μας δώσουν τον κρατάμε σε ένα ποτήρι και τις φράουλες τις απλώνουμε πάνω στην κρέμα.Συνεχίζουμε με το ζελέ μας. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε 500ml νερό και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα φακελάκια του ζελέ. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλλά 500ml νερό μέσα στο οποίο έχουμε προσθέσει και τον χυμό από τις φράουλες που έχουμε στο ποτήρι από πριν. Αφήνουμε το ζελέ μας να βράσει καλά. Θα χρειαστεί να ξαφρίσουμε λίγο. Αφού το ζελέ μου πήξει βράσει καλά, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά με τη βοήθεια μιας κουτάλας το ρίχνουμε πάνω από τις φράουλες.Τοποθετούμε το πυρέξ στο ψυγείο για 5-6 ώρες ώστε να κρυώσει καλά και απολαμβάνουμε το δροσερό μας γλυκό.

Καλή μας όρεξη!

Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram!

Η Μαρία Γριζά, με σπουδές στο τμήμα ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας στην πανέμορφη Καστοριά, είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Είναι συνδημιουργός των dish_makers.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το αγαπημένο γλυκό ψυγείου μικρών και μεγάλων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα