Η ολιστική προσέγγιση της εγκυμοσύνης και της γέννας- Η γυναικολόγος των celebrities μιλάει για τη μέθοδό της

16:29 25/6/2021 - Πηγή: iPop

H γυναικολόγος των celebrities, που μεταξύ άλλων, ανέλαβε και την δεύτερη εγκυμοσύνη της Meghan Markle, μιλάει για την ολιστική προσέγγιση της εγκυμοσύνης και της γέννας.

Την Dr. Gowri Motha έχουν εμπιστευτεί η Madonna, η Gwyneth Paltrow και η Meghan Markle και ο λόγος δεν είναι τυχαίος.

Η συγκεκριμένη γυναικολόγος είναι δημιουργός της δικής της μεθόδου τοκετού, Gentle Birth Method, και σε συνέντευξή της στο «People» μίλησε για

τις συμβουλές που έδωσε στη Δούκισσα για την γέννηση της κόρης της.

Σημειώνεται πως η Dr. Motha ήταν μια από τους πρώτους στη δεκαετία του ‘80 που χρησιμοποίησε τη ρεφλεξολογία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στόχος είναι ένας ήρεμος τοκετός, με όσο το δυνατόν λιγότερες ιατρικές παρεμβάσεις.

Η ολιστική προσέγγιση της εγκυμοσύνης και της γέννας

Η ρεφλεξολογία πλέον έχει γίνει μέρος μιας ολιστικής προσέγγισης της εγκυμοσύνης και της γέννας. Η συγκεκριμένη προσέγγιση περιλαμβάνει τεχνικές, όπως μασάζ και γιόγκα, άσκηση καθώς επίσης και ρέικι και διατροφή.

Η Meghan Markle γέννησε στο μαιευτήριο Santa Barbara Cottage Hospital, ενώ η Dr. Motha της έδινε συμβουλές στο τηλέφωνο: «Η δεύτερη γέννα είναι πάντα πιο εύκολη. Οι γονείς το έχουν ξανακάνει και είναι πιο έμπειροι και καλύτερα προετοιμασμένοι. Προσφέρουμε ένα πολύ ξεχωριστό επιλόχειο πρόγραμμα, παρόμοιο με ό,τι κάνουμε στην Ινδία, όπου κάθε μητέρα κάνει μασάζ σε ολόκληρο το σώμα της καθημερινά, για τις πρώτες σαράντα μέρες».

Σχετικά με το τι άλλο περιλαμβάνει αυτή η ολιστική προσέγγιση, η γυναιοκολόγος είπε ότι, για παράδειγμα, εκείνη συστήνει στις γυναίκες τις δύο πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννα να ακολουθούν μια vegetarian διατροφή για να αποτοξινωθεί το συκώτι.

Παράλληλα, στις πρακτικές της ακολουθεί και ανατολίτικες παραδόσεις, ενώ οι νέες μαμάδες συστήνεται να τυλίγουν την κοιλιά τους με ένα μαλακό βαμβακερό πανί, που θα βοηθήσει το σώμα τους να επανέλθει στην προηγούμενη κατάστασή του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η ολιστική προσέγγιση της εγκυμοσύνης και της γέννας- Η γυναικολόγος των celebrities μιλάει για τη μέθοδό της εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα