Το αδιαχώρητο στον Πειραιά- Ξεπέρασαν τους 4.000 οι πρόσφυγες

08:45 17/3/2016 - Πηγή: iPop

Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στον Πειραιά, με τους πρόσφυγες να έχουν ξεπεράσει τους 4.000, ενώ οι αφίξεις συνεχίζονται, με τις μεταφορές προσφύγων σ’ άλλους χώρους να μην χαλαρώνουν την κατάσταση.

Η καταμέτρηση που έγινε το πρωί της Πέμπτης έδειξε ότι 4.450 πρόσφυγες και μετανάστες φιλοξενούνται στους χώρους του ΟΛΠ.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όσον αφορά την μετακίνησή τους σε δομές φιλοξενίας και χαρακτηριστικό

παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι από τα πέντε πούλμαν που έφθασαν στο λιμάνι, μόνο το ένα μετέφερε πρόσφυγες στο Λαύριο.

Οι περισσότεροι εγκλωβισμένοι στην χώρα μας περιμένουν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Στον Πειραιά έφθασε το «Blue Star 1» με 544 άτομα και μέσα στην ημέρα αναμένεται και ο «Διαγόρας» με άγνωστο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

Ο κ. Βίτσας έκανε γνωστό την Τετάρτη ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι οι εγκαταστάσεις του ΟΛΠ να λειτουργούν ως δομές πρώτης φιλοξενίας για περίπου 1.000 άτομα, τα οποία θα προωθούνται σε άλλους χώρους φιλοξενίας.

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Το αδιαχώρητο στον Πειραιά- Ξεπέρασαν τους 4.000 οι πρόσφυγες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα