Το Harvard σου δίνει tips για το πώς να μεγαλώσεις σωστά το παιδί σου

11:07 10/2/2017 - Πηγή: iPop

Το να μεγαλώσεις το παιδί σου σωστά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μπορεί να είσαι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου, όμως, να κάνεις λάθη στην ανατροφή του παιδιού σου, άθελά σου. Γι’ αυτό και συμβουλές σχετικά με το μεγάλωμα του παιδιού είναι πάντα ευπρόσδεκτες!

Τώρα όταν αυτά τα tips προέρχονται κι απ’ τους ψυχολόγους του Harvard University, τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Πέρνα χρόνο με το παιδί σου

Αυτή είναι η βάση για τα πάντα. Θα πρέπει να φροντίζεις να βρίσκεις σε τακτική

βάση χρόνο για το παιδί ή τα παιδιά σου, να ασχολείστε μαζί με τα χόμπι του, να συζητάς τα προβλήματά του και πάνω απ’ όλα να ακούς όσα έχει να σου πει.

Πες στο παιδί σου τι σημαίνει για σένα

Σύμφωνα με έρευνα από ψυχολόγους, πολλά παιδιά δεν γνωρίζουν ότι είναι το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή των γονιών τους. Το παιδί σου χρειάζεται ν’ ακούσει αυτές τις λέξεις από σένα, γι’ αυτό μην ξεχνάς να του τις λες όσο πιο συχνά μπορείς.

Δείξτου πώς να λύνει κι όχι να αποφεύγει τα προβλήματά του

Για παράδειγμα, εάν το παιδί σου σου πει ότι θέλει να παρατήσει το ποδόσφαιρο, ρώτησέ το γιατί το αποφάσισε και υπενθύμισέ του τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στους συμπαίκτες του, χωρίς, φυσικά να το πιέσεις να συνεχίσει κάτι το οποίο δεν θέλει.

Βοήθησέ το να μάθει να διαχειρίζεται τα αρνητικά συναισθήματα

Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι η ικανότητα του ενδιαφέροντος προς τους άλλους καταπιέζεται απ’ τα αρνητικά συναισθήματα, όπως είναι ο θυμός, το μίσος, η ντροπή και ο φθόνος. Το να βοηθήσεις το παιδί σου να διαχειριστεί τέτοιου είδους συναισθήματα, θα το καταστήσει ένα άτομο με ενσυναίσθηση και ενδιαφέρον για τους γύρω του, ενώ δεν θα βασανίζεται με αρνητικά συναισθήματα.

The post Το Harvard σου δίνει tips για το πώς να μεγαλώσεις σωστά το παιδί σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα