Τις σκέψεις της για την Σένγκεν αποκαλύπτει η Άνγκελα Μέρκελ

19:21 6/1/2016 - Πηγή: iPop

Κάποιες από τις σκέψεις της σχετικά με την Συνθήκη του Σένγκεν αποκάλυψε η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Βαυαρία την Τετάρτη.

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως συνδέει άμεσα τους ελέγχους όσον αφορά τις προσφυγικές ροές με την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνοντας μια γεύση για το ποιες θα είναι οι προτάσεις της όταν έρθει η ώρα να ακουστούν.

Η Καγκελάριος υπογράμμισε πως είναι υπέρ των ελέγχων των προσφύγων στα σύνορα, ενώ παράλληλα επιθυμεί τη διατήρηση της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών

μέσα στα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτά τα δύο θέματα βρίσκονται σε άμεση αλληλεξάρτηση καθώς εάν χρειαστούν έξτρα μέτρα ασφαλείας για τον έλεγχο των προσφύγων, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και στην Συνθήκη του Σένγκεν, κάτι το οποίο μπορεί ακόμα να σημαίνει και την προσωρινή ή ακόμα και μόνιμη κατάργησή της.

Η Μέρκελ θεωρεί απαραίτητη την δημιουργία hot spots, τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Τουρκία προκειμένου να γίνεται εκτενέστερος έλεγχος των προσφύγων που στη συνέχεια μεταβαίνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ τα θεωρεί απαραίτητα και για την επιτυχή ταυτοποίηση και αναγνώρισή τους.

Να σημειώσουμε πως η Δανία έγινε η όγδοη χώρα- μέλος της Συνθήκης του Σένγκεν που κλείνει τα σύνορά της και επαναφέρει τους ελέγχους.

The post Τις σκέψεις της για την Σένγκεν αποκαλύπτει η Άνγκελα Μέρκελ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα