Τις δυνάμεις της δοκιμάζει η Κυβέρνηση- Τα επόμενα βήματα του Πρωθυπουργού

12:39 14/5/2016 - Πηγή: iPop

Αναβρασμός επικρατεί στην Κυβέρνηση που τρέχει με κάθε τρόπο να κλείσει τα μέτωπα τα οποία παραμένουν ανοιχτά. Μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης θέση παίρνει το προσφυγικό καθώς η συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ οι προετοιμασίες για το συνέδριο αλλά και τον ανασχηματισμό έχουν ξεκινήσει.

Ποια τα βήματα και οι στόχοι του Αλέξη Τσίπρα;

Ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά το Eurogroup της 24ης Μαΐου όπου αναμένεται να δώσει τα χέρια με τους

δανειστές θα ρίξει όλη του την προσοχή στη διεξαγωγή του Συνεδρίου το οποίο θα διαδεχτεί ο ανασχηματισμός.

Οι εργασίες στο εσωτερικό του κόμματος έχουν ξεκινήσει και ο Πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει τα πάντα ώστε να έχει περισσότερο έλεγχο στην πορεία και το έργο των υπουργείων.

Να θυμίσουμε πως την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ όπου και πάρθηκε τελική απόφαση σχετική με την ημέρα διεξαγωγής του Συνεδρίου. Ενώ η συζήτηση σύμφωνα με Κυβερνητικές πηγές παραπέμφθηκε για την μεθεπόμενη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανασχηματισμός αναμένεται να έρθει μετά το Συνεδρίου αναμένεται να διεξαχθεί το πρώτο 15μερο του Ιουλίου.

Το σενάριο των «επιτρόπων»;

Πολύ πιθανό θεωρείται ο Πρωθυπουργός να προβεί σε τοποθέτηση επιτρόπων που θα έχουν τη θέση ειδικών συμβούλων δίπλα σε υπουργούς έτσι ώστε να ελέγχουν την πορεία του κάθε υπουργείου.

Που εστίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ;

Στην ανασυγκρότηση του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την επόμενη μέρα του.

Να τονισθεί πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος ήταν στο πλευρό του Πρωθυπουργού κατά την τοποθέτηση του εξέφρασε την εκτίμηση τους πως ο «δημοσιονομικός μηχανισμός, του οποίου οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες, δεν θα χρειαστεί».

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Τις δυνάμεις της δοκιμάζει η Κυβέρνηση- Τα επόμενα βήματα του Πρωθυπουργού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα