Την στήριξη της στους πρόσφυγες δείχνει η Αντζελίνα Τζολί (photos-video)

17:03 17/3/2016 - Πηγή: iPop

Στο πλευρό των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί πίσω από τον συρμάτινο φράχτη των κλειστών συνόρων βρέθηκε η Αντζελίνα Τζολί η οποία την Τετάρτη επισκέφτηκε τον Πειραιά και τον Ελαιώνα, ενώ την Πέμπτη μετέβη στη Λέσβο.

Η ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντζελίνα Τζολί, έφτασε στο νησί της Λέσβου λίγο μετά 9:30 το πρωί της Πέμπτης.

Πρώτα συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες στη Γενική Γραμματεία

Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και εν συνεχεία επισκέφθηκε το hot spot το οποίο βρίσκεται στη Μόρια.

Η Αντζελίνα Τζολί εξέφρασε την απαισιοδοξία της αναφορικά με το προσφυγικό και την ώρα που αναχώρησε από τη Γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε:

Δεν τρέφω ελπίδες ότι θα τελειώσει σύντομα το δράμα των προσφύγων

Στη Γενική Γραμματεία, η Αντζελίνα Τζολί είχε συνάντηση με μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση την οποία επικρατεί στη Λέσβο αλλά και τον τρόπο δράσης τους.

Η Πρέσβειρα του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες φαίνεται να έχει ανταποκριθεί θετικά στο θέμα της ασφαλούς διάβασης των προσφύγων από το Αιγαίο και επίσης υποσχέθηκε πως θα έρθει στη Λέσβο ξανά το καλοκαίρι για διακοπές με την οικογένεια της.

Εν συνεχεία επισκέφθηκε το hotspot της Μόριας και ενημερώθηκε για τη διαδικασία της καταγραφής. Επισκέφθηκε οικογένειες προσφύγων που μένουν σε οικίσκους στον καταυλισμό του hotspot και συναντήθηκε και με τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες.

Μάλιστα, η Αντζελίνα διαβεβαίωσε τα παιδιά πως οι Αρχές ενδιαφέρονται με στόχο να φτάσουν ασφαλείς στον προορισμό τους.

Η Τζολί έφυγε λίγο μετά τη μια και μισή από τη Λέσβο με προορισμό το Λονδίνο.

Τα μέτρα της ασφάλειας ήταν δρακόντεια και δεν επιτράπηκε η παρουσία σε φωτορεπόρτερ ούτε στο hot spot της Μόριας αλλά ούτε στο αεροδρόμιο και στο ξενοδοχείο.

Να τονισθεί πως το απόγευμα της Τετάρτης η Αντζελίνα Τζολί συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο Μαξίμου ο οποίος της είπε στην αρχή της συνάντησής τους:

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη ειδικά στα βόρεια σύνορα. Γνωρίζω ότι επισκεφθήκατε τα κέντρα υποδοχής στον Πειραιά. Η κατάσταση εκεί είναι καλύτερη. Έχουμε 30.000 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στην ελληνική ενδοχώρα λόγω ενεργειών χωρών της βαλκανικής οδού

Η Αντζελίνα Τζολί επίσης επισκέφθηκε την Τετάρτη κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Αθήνα και δήλωσε πως σκοπός της επίσκεψής της είναι να ενισχύσει το έργο της Ύπατης Αρμοστείας τονίζοντας:

Βρίσκομαι σήμερα εδώ προκειμένου να ενισχύσω τις προσπάθειες της Ύπατης Αρμοστείας, αλλά και της ελληνικής Κυβέρνησης, ώστε να επιταχυνθούν διαδικασίες της επείγουσας αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης

photo:Menelaos Myrillas / SOOC,lesvospost.com

The post Την στήριξη της στους πρόσφυγες δείχνει η Αντζελίνα Τζολί (photos-video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα