Πιθανή η άρση βουλευτικής ασυλίας για τον Γιώργο Σταθάκη

15:26 17/3/2016 - Πηγή: iPop

Ανοιχτή παραμένει η ενδεχόμενη άρση βουλευτικής ασυλίας του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες περί κακοδιαχείρισης κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, εξετάζει το αίτημα για άρση βουλευτικής ασυλίας του υπουργού Οικονομιάς, Γιώργου Σταθάκη. Το αίτημα, έρχεται έπειτα από την εξέταση παλαιότερης υπόθεσης στην οποία εμπλέκεται ο κ.Σταθάκης και για την οποία ο ίδιος είχε κατηγορηθεί

ξανά και στο παρελθόν.

Σημειώνεται πως αυτή τη φορά η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του Υπουργού Οικονομικών, αφορά διαφορετικές χρονολογίες, από το 2001 έως το 2004.

Ο Γιώργος Σταθάκης, κατηγορείται πως μαζί με συναδέλφους του και φοιτητές χρέωσαν με 1 εκατ. ευρώ, ειδικό λογαριασμό του Πανεπιστημίου Κρήτης παράτυπα και χωρίς να υπάρχει ανάγκη ιδιωτικής ασφάλισης και μισθοδοσίας προσωπικού, που συμμετείχε σε πρόγραμμα.

Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Γιώργου Σταθάκη, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ταχθεί η Νέα Δημοκρατία, καθώς σύμφωνα με τους βουλευτές του κόμματος, η περίοδος για την οποία κατηγορείται ο Υπουργός Οικονομίας, δεν έχει αφορά τη βουλευτική του ιδιότητα, άρα θα πρέπει να εξεταστεί κανονικά η δικογραφία.

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Πιθανή η άρση βουλευτικής ασυλίας για τον Γιώργο Σταθάκη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα