Τι θα γίνει με την υποβολή φορολογικών δηλώσεων λόγω αποχής των λογιστών;

18:49 16/2/2016 - Πηγή: iPop

Με παραστάσεις διαμαρτυρίας, αποκλεισμό εφοριών και κυλιόμενη αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων όταν ανοίξει το TAXISNET απαντούν οι λογιστές- φοροτεχνικοί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες που έρχονται από το υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο πως η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων πιθανότατα τελικά θα γίνει εντός του Μαρτίου με πιθανή ημερομηνία της ολοκλήρωσης της διαδικασίας στα τέλη Απριλίου.

Η απόφαση της συνεδρίασης των εκπροσώπων των ομοσπονδιών και φορέων των λογιστών-φοροτεχνικών,

η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος υπό τον πρόεδρό του, Κωνσταντίνο Κόλλια, είναι να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις τους ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Πάγιο αίτημα των οικονομολόγων και λογιστών-φοροτεχνικών είναι η απόσυρση του προσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας αλλά και η συζήτησή του από μηδενική βάση και μάλιστα με συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία από τον αρμόδιο Υπουργό.

Πιο αναλυτικά, στη συνεδρίαση αποφασίστηκαν οι δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, στο Υπουργείο Οικονομικών (στο κτήριο της Καραγιώργη Σερβίας 10) και την Τρίτη, 1 Μαρτίου, στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Παράλληλα οι λογιστές- φοροτεχνικοί θα αποκλείσουν τις Εφορίες σε όλη την χώρα, χωρίς όμως να έχουν ανακοινώσει ακόμα τηνημερομηνία που θα πραγματοποιήσουν τους αποκλεισμούς.

Τέλος επαναβεβαίωσαν την απόφαση τους για κυλιόμενη αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων μόλις ανοίξει η εφαρμογή του TAXISNET.

The post Τι θα γίνει με την υποβολή φορολογικών δηλώσεων λόγω αποχής των λογιστών; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα