Τη συνεργασία Ελλάδας- Γαλλίας επικύρωσαν Βαλς- Τσίπρας- Αναλυτικά ο οδικός χάρτης που υπεγράφη

14:10 3/6/2016 - Πηγή: iPop

Τη συνεργασία Ελλάδας- Γαλλίας επικύρωσαν με την υπογραφή του οδικού χάρτη ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μανουέλ Βαλς, οι οποίοι εν συνεχεία έκαναν κοινές δηλώσεις και τόνισαν πως Ελλάδα- Γαλλία θα συνεχίσουν να βοηθούν η μια την άλλη. Ο Πρωθυπουργός της χώρας μας ευχαρίστησε τη Γαλλία

για τη στήριξη της, ενώ ο Γάλλος ομόλογος τους ζήτησε από τους επενδυτές να αρχίσουν να έρχονται στην Ελλάδα.

Ο οδικός χάρτης ο οποίος υπεγράφη αφορά τη στρατηγική σχέση ΕλλάδαςΓαλλίας.

Ο οδικός χάρτης εστιάζει στην εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων και της συνεργασίας στο προσφυγικό των δύο χωρών σε πρώτη φάση. Ενώ αποτελεί εφαρμογή της Κοινής Διακήρυξης του Οκτωβρίου που αφοράτην αναβάθμιση της διμερούς σχέσης στο επίπεδο της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης.

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά ολόκληρο τον οδικό χάρτη.

Τον λόγο πρώτος πήρε ο Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος χαρακτήρισε «νέα αφετηρία για την ελληνική οικονομία» την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup και υπογράμμισε τη σημασία των αποφάσεων για το ελληνικό χρέος.

Χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

Η απόφαση για την απομείωση του χρέους αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για την αποκαταστάση της εμπιστοσύνης των αγορών

Εν συνεχεία ο Πρωθυπουργός εστίασε σε «ριζοσπαστικές και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής, την ανασυγκρότηση της δημοσίας διοίκησης και την προσέλκυση επενδύσεων με στόχο την αναπτυξιακή στροφή της οικονομίας».

Για τις σχέσεις Ελλάδας- Γαλλίας:

Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι «στέρεες σχέσεις ειλικρινούς φιλίας και βαθιάς εκτίμησης».

Ενώ όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας το δέσιμο των δύο χωρών το επιβεβαίωσε «η στάση της γαλλικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης πέρυσι το καλοκαίρι».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε:

Στις δυσκολίες έχουμε στηρίξει ο ένας τον άλλον. Δεν ξεχνάμε ότι το προηγούμενο καλοκαίρι ότι η Γαλλία στάθηκε δίπλα στον ελληνικό λαό αποκρούοντας εκβιασμούς και ακρότητες που έθεταν σε κίνδυνο τη συνοχή όλης της Ευρωζώνης

Σε ποιους τομείς θα συνεργαστούν οι δύο χώρες;

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως ευκαιρία αποτελεί η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση και δήλωσε:

«Σε αυτό το πλαίσιο συνυπογράψαμε οδικό χάρτη που δίνει σάρκα και οστά στην διακήρυξη του περασμένου Οκτωβρίου» και προαννήγγειλε:

Επενδύσεις στις ελληνικές υποδομέςΔημιουργία ελληνογαλλικών κοινοπραξιών σε τρίτες χώρεςΜικρομεσαίες επιχειρήσειςΕνέργειαΓεωργίαΝεοφυείς επιχειρήσειςΠολιτισμόςΣύμμαχοι στην τριπλή κρίση της Ευρώπης:

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε: «Η Ευρώπη διέρχεται μία τριπλή κρίση: Κρίση ασφάλειας, οικονομική, προσφυγική κρίση» ενώ έκανε λόγο για προοδευτικές λύσεις που να διαφυλάσσουν Ευρώπη και τις αξίες της και να αποτελούν ανάχωμα στις δυνάμεις της άκρας δεξιάς που αποτελούν κοινή απειλή».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επίσης ζήτησε την ένταση της συνεργασίας ΕλλάδαςΓαλλίας και στην Ευρωζώνη αναφέροντας: «ο νεοφιλευθερισμός περιορίζει δραστικά την άσκηση κοινωνικής πολιτικής».

Συμφωνία TTIP:

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για την εμπορική συμφωνία Ε.Ε. – ΗΠΑ εξηγώντας: «δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε μία τέτοια εμπορική σχέση πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των κρατών και των πολιτών έναντι των πολυεθνικών».

Για την προσφυγική κρίση:

«Η Γαλλία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό μετεγκαταστάσεων από την Ελλάδα και είναι η χώρα που ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής θα δέχεται 400 πρόσφυγες το μήνα» είπε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε:«δίνει το παράδειγμα και σε άλλους εταίρους που επιμένουν να απορρίπτουν οποιαδήποτε συμμετοχή στις μετεγκαταστάσεις».

Ενώ κλείνοντας τις δηλώσεις του αναφέρθηκε στη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας που όπως είπε συνεχίζεται «χωρίς αναταράξεις».

Δηλώσεις Βαλς:

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Γάλλος Πρωθυπουργός ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα στους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο Μανουέλ Βαλς «η Γαλλία είναι στο πλευρό της Ελλάδας» και εξήρε τις ενέργειες της ελληνικής πλευράς, η οποία, όπως σημείωσε «χρειάστηκε μεγάλο θάρρος και επιμονή για να αντιμετωπίσει μια κατάσταση δύσκολη».

«Η Γαλλία, ενώ κάποιοι πίστευαν ότι η Ελλάδα δεν έχει θέση στην Ευρωζώνη, έκανε ό,τι μπορούσε για να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη, γιατί η Ευρωζωνη και η Σένγκεν χωρίς την Ελλάδα θα ήταν μια άλλη αντίληψη της Ευρώπης, που δεν συμμεριζόμαστε» συμπλήρωσε.

«Η επόμενη δόση στο πρόγραμμα του προγράμματος στήριξης θα χορηγηθεί πολύ σύντομα. Το Παρίσι επιθυμεί λύση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους » επισήμανε ο Γάλλος Πρωθυπουργός και τόνισε πως η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.

«Χαιρετίζουμε τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό» είπε ο Μ. Βαλς και εξήγησε: «Η Ελλάδα στηρίζει τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα»

«Είμαστε διατεθειμένοι να διαθέσουμε το απαραίτητο προσωπικό και να επιταχύνουμε τους ρυθμούς υποδοχής προσφύγων στη Γαλλία» τόνισε και πρόσθεσε:

Η ασφάλεια των κοινών μας συνόρων είναι πολύ σημαντική για εμάς και η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή

Ενώ στο κλείσιμο των δηλώσεων του διαβεβαίωσε: «Οι Έλληνες μπορούν πάντα να υπολογίζουν στη στήριξή μας και τη φιλία μας».

The post Τη συνεργασία Ελλάδας- Γαλλίας επικύρωσαν Βαλς- Τσίπρας- Αναλυτικά ο οδικός χάρτης που υπεγράφη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα