Τι ρόλο παίζει το φύλο του παιδιού στο διαζύγιο ενός ζευγαριού;

06:30 28/7/2014 - Πηγή: iPop

Αν είσαι παιδί χωρισμένων γονιών, σίγουρα έχεις ακούσει ότι δε φταις εσύ για το χωρισμό της μαμάς και του μπαμπά. Κι όμως, μπορεί να αποδειχθεί ότι εμμέσως έχει! Συγκεκριμένα, το φύλο του παιδιού στο διαζύγιο ενός ζευγαριού επηρεάζει με τρόπο που δεν μπορείς να φανταστείς!

Ας το πάρουμε από την αρχή. Ερευνητές στις ΗΠΑ θεωρούν ότι τα ζευγάρια με κόρες είναι πιο πιθανό να πάρουν διαζύγιο

από ό, τι τα ζευγάρια με γιους. Τα στατιστικά υποδεικνύουν κάτι τέτοιο και τα κορίτσια είχαν κατηγορηθεί ότι προκαλούν τα διαζύγια! Ωστόσο, νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Duke στο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Demography προτείνει κάτι εντελώς διαφορετικό. .

Μια πιθανή εξήγηση για τα διαφορετικά ποσοστά διαζυγίων είναι η εξής: η ευρωστία των αρσενικών εμβρύων. Καθ “όλη τη διάρκεια της ζωής, τα κορίτσια και οι γυναίκες είναι γενικά πιο ανθεκτικά από τα αγόρια και τους άνδρες. Επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν επίσης ότι το γυναικείο πλεονέκτημα επιβίωσης αρχίζει πραγματικά στη μήτρα.

Με βάση την ανάλυση των διαχρονικών δεδομένων από αντιπροσωπευτικό κατοίκων των ΗΠΑ 1979-2010, η μελέτη λέει ότι το επίπεδο των συγκρούσεων στη σχέση ουσιαστικά προβλέπει την πιθανότητα για μελλοντικό διαζύγιο.

Οι γυναίκες που ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα οικογενειακής διαμάχης είχαν περισσότερες πιθανότητες κατά τα επόμενα έτη να γεννήσουν κορίτσια, παρά αγόρια!

«Είναι πιο πιθανό να γεννηθούν κορίτσια από ό, τι αγόρια σε γάμους που είναι ήδη τεταμένοι. Τα κορίτσια μπορεί κάλλιστα να επιβιώσουν το άγχος της εγκυμοσύνης που τα αγόρια δεν μπορούν να επιβιώσουν», δήλωσε ο Hamoudi.

The post Τι ρόλο παίζει το φύλο του παιδιού στο διαζύγιο ενός ζευγαριού; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα