Τι προβλέπει το ΦΕΚ για τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα «κόκκινα» δάνεια

14:06 11/3/2016 - Πηγή: iPop

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με την οποία καθορίζονται οι διαδικασίες, με τις οποίες θα παρέχονται άδειες λειτουργίας των εταιρειών που διαχειρίζονται τα «κόκκινα» δάνεια.

Ενώ οι σκληρές διαπραγματεύσεις του ελληνικού οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των Θεσμών, βρίσκονται σε εξέλιξη, με

τους δανειστές να πιέζουν και στο ζήτημα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων, δημοσιεύτηκε σήμερα σε ΦΕΚ, η πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, σύμφωνα με την οποία καθορίζονται οι διαδικασίες αδειοδότησης εταιρειών, οι οποίες θα διαχειρίζονται υποθέσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος Ν. 4354/2015.

Υπενθυμίζουμε πως οι δανειστές προτείνουν στο ελληνικό οικονομικό επιτελείο, την πλήρη απελευθέρωση της πώλησης όλων των κατηγοριών δανείων, απορρίπτοντας την πρόταση για διατήρηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά και όσων «κόκκινων» δανείων, έχουν υποθηκευμένη ή προσημειωμένη την πρώτη κατοικία.

Στη σχετική πράξη της Τράπεζας της Ελλάδος προβλέπονται τα εξής:

Η διαδικασία για την παροχή άδειας λειτουργίαςΟι απαιτήσεις προληπτικής εποπτείαςΟι αρχές οργάνωσης κι εσωτερικής διακυβέρνησης των εταιρειών

Σύμφωνα με τη σχετική πράξη της ΤτΕ, για την παροχή άδειας στις εταιρείες διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, θα πρέπει να υποβάλλονται τα εξής:

Αίτηση συμπληρωμένη, σύμφωνα με ειδικό υπόδειγμα που περιλαμβάνεται στο ΦΕΚΠρόγραμμα επιχειρηματικής δραστηριότητας, το οποίο θα περιλαμβάνει πλήρη και λεπτομερή περιγραφή των εργασιών και άλλων δραστηριοτήτων των εταιρειών.

Σημειώνεται πως την εποπτεία σε όλες τις εταιρείες που θα διαχειρίζονται να «κόκκινα» δάνεια, θα ασκεί η Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ στο σχετικό ΦΕΚ σημειώνεται ακόμα, πως οι εταιρείες αυτές θα πρέπει να εναρμονίζουν την στρατηγική και την πολιτική τους, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος.

The post Τι προβλέπει το ΦΕΚ για τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα «κόκκινα» δάνεια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα