Τι κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι για να ξεπεράσουν μικρά καθημερινά προβλήματα

15:21 29/4/2017 - Πηγή: iPop

Το θετικό ψυχολογικό κίνημα, μας χαρίστηκε με βαθιά έρευνα για την παραγωγή ευτυχίας, αισιοδοξίας και δημιουργικότητας στο χώρο εργασίας. Ένας από τους φημισμένους υποστηρικτές του ήταν ο Peale ο οποίος βοήθησε στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα.

Ο Peale έχει μιλήσει για το πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις καλύτερα τα δικά σου προβλήματα. Τι συμβαίνει όταν είσαι κολλημένος και δεν μπορείς να βρεις κάποια άκρη; Ή, ποιο πρέπει να είναι το σχέδιο που θα ακολουθήσεις για να λύσεις κάποιο πρόβλημα σου;

Στο βιβλίο του, με τίτλο «6 στάσεις για τους νικητές»

το οποίο κυκλοφορεί ακόμα και σήμερα μιλάει για όλα αυτά.

Πως να λύσεις ένα πρόβλημαΣπόροι

Ο τρόπος για να ξεκινήσεις την επίλυση ενός προβλήματος είναι να έχεις μια σταθερή πεποίθηση ότι κάθε πρόβλημα έχει τους σπόρους της δικής του λύσης. Μπορείς να βρεις την απάντηση στο πρόβλημά σου αν κοιτάξεις βαθιά το πρόβλημα.

Ηρεμία

Μείνε ψύχραιμος. Η στεγανότητα μπορεί να εμποδίσει τη ροή της σκέψης. Μείωσε το στρες και την ένταση, ώστε το μυαλό σου να μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και υπό έλεγχο.

Συναρμολόγηση

Για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος, συγκέντρωσε αντικειμενικά όλα τα γεγονότα και συγκέντρωσε όλα τα δεδομένα.

Χαρτί

Τοποθέτησε όλα τα συστατικά μέρη του προβλήματος σε χαρτί, ώστε να τα βλέπεις με σωστή συνεκτικότητα. Αυτό βοηθά στην αποσαφήνιση της σκέψης σας φέρνοντας τους διάφορους παράγοντες ενός προβλήματος σε συστηματική τάξη. Όταν μπορείς να δεις καθαρά, θα είσαι σε θέση να σκεφτείς καλύτερα.

Δύναμη

Ποτέ μην προσπαθήσεις να εξαναγκάσεις να πάρεις την απάντηση σε κάποιο πρόβλημα. Κράτησε το μυαλό σου χαλαρό και άφησε τη λύση να έρθει φυσικά και να γίνει σαφής.

Προσευχή

Υπόβαλε το πρόβλημά σου σε εντατική προσευχή. Πίστεψε και επιβεβαίωσε ότι μέσω θεϊκής καθοδήγησης θα λάβεις γνώση και διανοητικό φωτισμό.

Ο συνήγορος

Συχνά χρειαζόμαστε βοήθεια με ένα πρόβλημα. Ως εκ τούτου, είναι πολύτιμο να λάβεις μία σοφή συμβουλή.

Διαίσθηση

Υπάρχει μια λεπτή ποιότητα των διανοητικών διαδικασιών που μπορούν να περιγραφούν ως διαίσθηση ή αίσθηση και εντύπωση του σωστού πράγματος.

Διαλογισμός

Άφησε το πρόβλημα να παραμείνει στο μυαλό σου. Απόφυγε την πίεση, την ένταση ή ακόμα και το χρονοδιάγραμμα.

Δημιουργικότητα

Βάλε την εμπιστοσύνη σου στη δημιουργική δύναμη του νου σου για να φτάσεις σε μια σωστή απάντηση μέσα από την σκέψη, την προσευχή και την επιβεβαίωση.

The post Τι κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι για να ξεπεράσουν μικρά καθημερινά προβλήματα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα