Άνοιξε ξανά το πρακτορείο ειδήσεων της Κούβας στην Ουάσιγκτον!

14:56 29/4/2017 - Πηγή: iPop

Επαναλειτουργεί, μετά από 50 χρόνια το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κούβας στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, γεγονός που ενισχύει την διαδικασία εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων των ΗΠΑ με την Κούβα.

Το “Prensa Latina”, είχε λειτουργήσει στην Ουάσινγκτον από το 1959 μέχρι και το 1967, έξι χρόνια αφότου οι ΗΠΑ είχαν διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Κούβα και παρέμενε κλειστό μέχρι και σήμερα.

Η

επαναλειτουργία του κουβανικού πρακτορείου ειδήσεων ενισχύει τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων των δύο κρατών, μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Barack Obama και τον Raul Castro το 2014, ιδιαίτερα επιτυχημένη αν αναλογιστεί κανείς πως άνοιξαν ξανά πρεσβείες της μιας στην πρωτεύουσα της άλλης χώρας.

Η πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση Trump στο κουβανικό ζήτημα παραμένει ακόμα και σήμερα ένα μεγάλο ερωτηματικό, ωστόσο η επαναλειτουργία του πρακτορείου ειδήσεων της Κούβας, σηματοδοτεί πως ο αμερικανός πρόεδρος δεν είναι διατεθειμένος να ανοίξει μέτωπο με την Κούβα, τουλάχιστον αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

The post Άνοιξε ξανά το πρακτορείο ειδήσεων της Κούβας στην Ουάσιγκτον! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα