Τι καλό έγινε στον κόσμο μας (μου) το 2021 και μου έδωσε έμπνευση

19:10 23/12/2021 - Πηγή: iPop

Τις τελευταίες μέρες του χρόνου συνηθίζω να κάνω την ανασκόπηση της χρονιάς. Ανοίγω κινητό και υπολογιστή και ψάχνω να βρω τι καλό έγινε το 2021; Σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά σε προσωπικό. Είναι μια αξιολόγηση ουσιαστικά του πώς πήγαν τα πράγματα στον κόσμο και σε εμένα. Σήμερα θα γράψω για κάποια από τα πράγματα που μου έδωσαν έμπνευση τη χρονιά που τελειώνει.

Εμείς και ο κόσμοςΟι επιστήμονες βρήκαν το εμβόλιο κατά του COVID-19 και παγκοσμίως έχει εμβολιστεί σχεδόν ο μισός πληθυσμός της γης (μέχρι σήμερα το 48,3%). Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, αυτό είναι ένα επίτευγμα του ανθρώπου και της
επιστήμης που όπως δείχνει θα μας βγάλει από αυτήν την κατάσταση μια ώρα νωρίτερα, σε σχέση με τις πανδημίες που είχαν συμβεί στο παρελθόν.Από φέτος μειώθηκε η χρήση του πλαστικού μιας χρήσης με σκοπό μέχρι το 2024 να έχουν καταργηθεί μέχρι και τα μπουκάλια. Καλαμάκια, ποτήρια, μπατονέτες, βρίσκουν σιγά σιγά τις εναλλακτικές τους μορφές με σκοπό να σωθεί ο πλανήτης. Όταν η ανθρώπινη ζωή φτάνει με το ζόρι τα 100 χρόνια, ένα πλαστικό μπουκάλι θα είναι σε αυτόν το πλανήτη 500 χρόνια. Το αποτύπωμα που αφήνουμε έχει συνέπειες και ευτυχώς φέτος ήταν η χρονιά που πάρθηκαν αποφάσεις.Η κλιματική αλλαγή όπως αποδείχθηκε είχε ως συνέπεια τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου. Αυτό δεν το υπολογίζω στα καλά της χρονιάς. Η αλληλεγγύη όμως και η προσφορά και το πώς ενωθήκαμε όλοι και γίναμε μια ανθρώπινη αλυσίδα, ήταν κάτι που με συγκίνησε, με ενέπνευσε, μου έδωσε δύναμη. Όλο αυτό το γεγονός και το όλοι μαζί μπορούμε που έγινε πράξη και μας θύμισε ότι τελικά όταν θέλουμε μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί.Το κίνημα #metoo που ξεκίνησε από τη Σοφία Μπεκατώρου και χάρη σε εκείνη ξεκίνησαν να μιλούν και άλλες γυναίκες και να ξεσκεπάζουν ανθρώπους που μέχρι πρώτα θαυμάζαμε όλοι αλλά τελικά έπεσαν πολύ απότομα από τους θρόνους τους όπως τους αξίζει. Θέλει πολλά κότσια και δύναμη να βγεις μπροστά και να μιλήσεις και μπράβο της που το έκανε. Η δύναμη των social media. Με ενθουσίασε φέτος το γεγονός ότι η φωνή που έχουμε στα social media ήταν αρκετή για να σταματήσουν αδικίες σε βάρος συνανθρώπων μας και ότι όταν είμαστε ενωμένοι καταφέρουμε πολλά.Οι Ολυμπιακοί αγώνες! Πάντα εμπνέομαι με τους Ολυμπιακούς αγώνες, με τη δύναμη που έχουν οι αθλητές, με την ικανότητα να κάνουν τα αδύνατα, δυνατά και να παλέψουν για το στόχο τους.Ότι υπάρχουν στον κόσμο άνθρωποι σαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η δραστηριότητα του και ενίσχυση των αδύναμων με συγκινεί πάρα πολύ και με εμπνέει. Με εμπνέει το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αξίες και δεν τις ξεχνούν όσο ψηλά και αν φτάσουν. Κάναμε ξανά ταξίδια στο εξωτερικό. Μπήκαμε ξανά σε αεροπλάνο και αλλάξαμε για λίγο παραστάσεις. Τα ταξίδια είναι το αλατοπίπερο της ζωής και μου είχαν λείψει πολύ. Εύχομαι να μην χάσουμε πάλι την ευκαιρία αυτή.

Πώς μπορεί ο εθελοντισμός να βοηθήσει όντως την ψυχική σου υγεία

Τι καλό έγινε το 2021 για εμέναΠραγματικά εντυπωσιακό και εμπνευστικό όσες φορές το σκέφτομαι, το γεγονός ότι δουλεύω σε έναν τομέα που ήρθε στην ζωή μου εντελώς ξαφνικά και απρόβλεπτα. Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε ότι τα ξαφνικά και τα απρογραμμάτιστα είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά και τους περιορισμούς τους βάζουμε όλους μόνοι μας στον εαυτό μας.Επέστρεψα στα χόμπι μου και είμαι πολύ ευτυχισμένη γιατί μετά την παύση σχεδόν δύο ετών ήταν κάτι που μου είχε λείψει πολύ! Εύχομαι να μην διακοπούν.Αυτό που θεωρούμε κάποιες φορές δεδομένο αλλά δεν είναι. Ότι είμαι υγιής και ξύπνησα αυτό το πρωί και αξιώθηκα να δω άλλη μια μέρα. Το 2021 ήμουν δεσμευμένη στο να δίνω εθελοντικά τη βοήθειά μου. Αίμα, τρόφιμα, χέρια όπου χρειάστηκε. Ο εθελοντισμός είναι το μεγαλύτερο δώρο που έχω κάνει ποτέ στον εαυτό μου και χαίρομαι πολύ μπήκε στη ζωή μου.Γνώρισα καινούριους ανθρώπους στη ζωή μου. Σε φιλικό και επαγγελματικό επίπεδο. Κάνω παρέα με πολλούς ανθρώπους, διαφορετικών ηλικιών και μου αρέσει πολύ η επικοινωνία και όλα όσα μαθαίνω με την συναναστροφή τους.

Μέσα στη χρονιά συνέβησαν καλά και λιγότερο καλά πράγματα στον κόσμο και στη ζωή μου. Εγώ σου έγραψα σήμερα για το τι καλό έγινε το 2021. Αλήθεια εσένα τι σε ενέπνευσε τη χρονιά που φεύγει σε λίγο;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι καλό έγινε στον κόσμο μας (μου) το 2021 και μου έδωσε έμπνευση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
2021,