Τι ισχύει για τα φάρμακα των καρκινοπαθών στο Λαϊκό νοσοκομείο

17:13 12/1/2016 - Πηγή: iPop

Έπειτα από την πρόσφατη καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για σοβαρές ελλείψεις στα φάρμακα των καρκινοπαθών, συνεχίζεται για ακόμα μια μέρα η πρωτοφανής κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο, καθώς εμποδίστηκαν και σήμερα οι θεραπείες ασθενών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι υπεύθυνοι του Λαϊκού νοσοκομείου, επικοινώνησαν την Τρίτη με τους καρκινοπαθείς ασθενείς, προκειμένου να τους ενημερώσουν πως ούτε και σήμερα θα μπορούσαν να προχωρήσουν στις προγραμματισμένες του χημειοθεραπείες,

καθώς δεν έχει διευθετηθεί ακόμα το ζήτημα των φαρμακευτικών ελλείψεων.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του Λαϊκού νοσοκομείου, εκτιμάται πως ως το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, το ζήτημα θα έχει διευθετηθεί, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο οι ασθενείς να μπορούν να προχωρήσουν στις θεραπείες τους από αύριο, Τετάρτη.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Ζωή Γραμματόγλου, υπογραμμίζει πως σύμφωνα με διαβεβαιώσεις των γιατρών του νοσοκομείου, οι χημειοθεραπείες θα ξεκινήσουν από αύριο Τετάρτη, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως το πρόβλημα αφορά αρκετά δημόσια νοσοκομεία.

Υπενθυμίζουμε πως στη σχετική καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αναφέρεται:

Σήμερα στο νοσοκομείο «Λαϊκό», παρατηρήθηκε μεγάλη έλλειψη χημειοθεραπευτικών φαρμάκων και δεκάδες καρκινοπαθείς δεν έκαναν την προγραμματισμένη θεραπεία τους. Επίσης ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλα νοσοκομεία όπως για παράδειγμα το νοσοκομεία «Ανδρέας Συγγρός», από το οποίο σήμερα έλειπαν 4 αντιρετροϊκά φάρμακα. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί στα περισσότερα Δημόσια νοσοκομεία της χώρας καθώς δεν έχουν αποδεσμευτεί τα απαιτούμενα κονδύλια, για την αγορά φαρμάκων, με αποτέλεσμα να έχουν αδειάσει τα ράφια των φαρμακείων τους.

The post Τι ισχύει για τα φάρμακα των καρκινοπαθών στο Λαϊκό νοσοκομείο appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
φάρμακα καρκινοπαθων λαϊκό
Τυχαία Θέματα