Τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου εάν αρχίσεις να κοιμάσαι χωρίς μαξιλάρι;

20:31 6/12/2020 - Πηγή: iPop

Μερικές φορές όταν ξυπνάς νιώθεις πιασμένος και ο αυχένας σου πονάει. Δεν χρησιμοποιείς πάντα σωστά το μαξιλάρι σου και είτε ακουμπούν οι ώμοι σου σε αυτό είτε το σπρώχνεις άτσαλα στον ύπνο σου. Όμως, μήπως να αρχίσεις να κοιμάσαι χωρίς μαξιλάρι;

Άλλες φορές δεν κοιμάσαι με το σωστό μαξιλάρι κι άλλες δεν το χρησιμοποιείς σωστά. Ίσως, όμως, ο ύπνος με μαξιλάρι μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκουραστείς, καθώς μπορεί να επηρεάσει το σώμα και τη διάθεσή σου. Τι αλλάζει αν κοιμάσαι χωρίς μαξιλάρι;

3 σημάδια ότι πρέπει ν’ αντικαταστήσεις το μαξιλάρι σου!

Αποτρέπει
τον πόνο στην πλάτη

Πολλά μαξιλάρια μπορεί να οδηγήσουν σε αφύσικη θέση ύπνου και η υποστήριξη που παρέχουν δεν διαρκεί πολύ. Αν και το ίδιο το μαξιλάρι δεν θα προκαλέσει πόνο στην πλάτη σου, μπορεί να επιδεινώσει πολλά από τα υποκείμενα συμπτώματα. Όταν κοιμάσαι χωρίς μαξιλάρι, η σπονδυλική σου στήλη μπορεί να ξεκουραστεί και το σώμα σου είναι στη φυσική του θέση.

Σε βοηθά να αντιμετωπίσεις τον πόνο στον αυχένα

Τα περισσότερα μαξιλάρια δεν μπορούν να σε βοηθήσουν να κοιμηθείς στη σωστή θέση και ακόμη και να χειροτερέψουν τις στάσεις του ύπνου. Η κάμψη του λαιμού σου με οποιονδήποτε τρόπο για μεγάλο χρονικό διάστημα θα σου προκαλέσει άβολο ύπνο και τα μαξιλάρια που είναι πολύ σφικτά ή πολύ μαλακά μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο στον αυχένα.

Unsplash/Vladislav MuslakovΚαταπολεμά τους πονοκεφάλους

Εάν ξυπνάς με πονοκέφαλο, το μαξιλάρι σου ίσως να φταίει. Τα μαξιλάρια που είναι πολύ ψηλά κάνουν το κεφάλι και το λαιμό σου να τεντωθούν προς τα εμπρός και προσθέτουν περισσότερη ένταση στους μύες του λαιμού. Αυτό μπορεί να σου προκαλέσει πονοκέφαλο το πρωί μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι.

Κοιμάσαι αγκαλιά με το μαξιλάρι σου; Βρήκαμε γιατί το κάνεις!

Μπορεί να ανακουφίσει το άγχος

Εάν το μαξιλάρι σου σε κάνει να νιώθεις άβολα τη νύχτα, μπορεί να καταλήξεις να πετάγεσαι και να στριφογυρίζεις στον ύπνο σου. Όσο περισσότερες διαταραχές ύπνου έχεις, τόσο λιγότερο χρόνο έχει το σώμα σου για πολλές σημαντικές λειτουργίες που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η συνεχής έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σου και τη σκέψη και θα προκαλέσει στο σώμα σου την απελευθέρωση περισσότερων ορμονών άγχους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Freepik Αποτρέπει την ακμή του προσώπου

Το δέρμα σου θα σε ευχαριστεί αν ξεφορτωθείς το μαξιλάρι σου. Το πρόσωπό σου συνήθως πιέζεται στο μαξιλάρι κατά τη διάρκεια της νύχτας, δημιουργώντας ακόμα και ρυτίδες. Επιπλέον, πιθανότατα να μην πλένεις τη μαξιλαροθήκη σου κάθε μέρα και να μαζεύει σκόνη και λάδι από το πρόσωπο και τα μαλλιά σου. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε σπυράκια, φλεγμονή και πρόωρες ρυτίδες.

Κάνει καλό στα μαλλιά σου

Εάν ξυπνάς το πρωί με ξηρά και μπερδεμένα μαλλιά, ίσως θες κατά βάθος να αφήσεις στην άκρη το μαξιλάρι σου. Όταν στριφογυρίζεις στον ύπνο σου, τα μαλλιά σου τρίβονται πάνω στη μαξιλαροθήκη και γίνονται πιο εύθραυστα στο να σπάσουν. Οι μαξιλαροθήκες μπορούν, επίσης, να απορροφήσουν τα λάδια από τα μαλλιά σου, αφήνοντάς τα στεγνά και εύθραυστα.

Να ξεκαθαρίσουμε πως ο στόχος του άρθρου είναι ενημερωτικός. Για να πάρεις την απόφαση, πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου, αφού για μερικούς ανθρώπους είναι πιο επίπονο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου εάν αρχίσεις να κοιμάσαι χωρίς μαξιλάρι; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα