Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας για να γλύφεις και τα δάχτυλά σου

18:01 6/12/2020 - Πηγή: iPop

Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα ιδιαίτερο γλυκό και ό,τι πρέπει για την εποχή που τα πορτοκάλια είναι στην καλύτερη εκδοχή τους. Αν σου αρέσουν τα σιροπιαστά γλυκά, αυτή η πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας θα γίνει από τα αγαπημένα σου καθώς η συνταγή δεν απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και είναι πεντανόστιμη.

Τι θα χρειαστείς για την πορτοκαλόπιταΓια το σιρόπι:700 gr ζάχαρη500 gr νερό300 gr χυμό πορτοκάλιΓια την πίτα:450 gr φύλλο κρούστας2 πορτοκάλια ολόκληραΞύσμα από 3 πορτοκάλια250 gr ζάχαρη250 gr σπορέλαιο250 gr γάλα1 κ.γλ. baking powder1 κ.γλ. σόδα2 βανίλιες3 αυγάΠώς
θα φτιάξεις την πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούσταςΒάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό να βράσει και προσθέτουμε τα δύο πορτοκάλια. Τα αφήνουμε να βράσουν για μία ώρα.Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό για το σιρόπι με τη ζάχαρη και μόλις πάρει βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό. Στη συνέχεια ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσειΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C στον αέρα και τσαλακώνουμε τα φύλλα σε δύο ταψιά. Τα βάζουμε και τα δύο για 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν και να σπάνε. Όταν έρθει η ώρα να τα βγάλουμε, τα πατάμε και τα τρίβουμε με τα χέριαΈπειτα βάζουμε το φούρνο στους 160°C στον αέραΣτύβουμε καλά τα βρασμένα πορτοκάλια, πετάμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το ξύσμα, τη ζάχαρη και το σπορέλαιοΣτη συνέχεια προσθέτουμε στο μπλέντερ το γάλα, το baking powder, τη σόδα, τις βανίλιες και τα αυγά και τα χτυπάμε καλάΠροσθέτουμε μία χούφτα από τα φύλλα και ανακατεύουμε καλά για να ρίξουμε την επόμενηΒουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφοΨήνουμε για 45 λεπτά και όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το φούρνο και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Καλή απόλαυση!!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας για να γλύφεις και τα δάχτυλά σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα