Τι μπορεί να κάνει το ελαιόλαδο και δεν το ξέρεις

08:30 3/5/2014 - Πηγή: iPop

Σου έστειλε ο θείος Τάκης, τον τενεκέ λάδι, από το χωριό. Γέμισες το μπουκάλι και το χρησιμοποιείς στο μαγείρεμα. Ρίχνεις και στη σαλάτα. Aυτό ήταν όλο; Νομίζεις ότι το λαδάκι μας, αρχίζει και τελειώνει στο φαγητό; Διάβασε εδώ, τις άλλο μπορεί να κάνει το ελαιόλαδο και δεν το ξέρεις.

Γυαλίζει έπιπλα

Εάν πρόκειται να γυαλίσεις ξύλινα έπιπλα και να τα κάνεις να αστράψουν, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο, ως μια εξαιρετική λύση . Απλά, ανακάτεψε

λίγο λαδάκι, με το χυμό λεμονιού, τρίψε το ξύλο με ένα μαλακό πανί και απόλαυσε απίστευτα όμορφα έπιπλα, από τα χεράκια σου.

Βγάζει τη μπογιά από το δέρμα

Σε έπιασαν οι προκοπές και είπες να βάψεις το σπίτι μόνος/η! Άξιος/α. Ας μην συζητήσουμε, βέβαια, το πως έγινες μετά το βάψιμο! No worries friends. Ελαιόλαδο και καθάρισες, κυριολεκτικά. Απλά τρίψε το δέρμα, άφησε το για μερικά λεπτά και ξέπλυνε με νερό και σαπούνι.

Λιπαντικό για μεντεσέδες που τρίζουν

Τέρμα πια οι ανατριχιαστικοί ήχοι, κάθε φορά που ανοίγεις πόρτα ή ντουλάπι, με παλιό μεντεσέ. Αν βαρέθηκες να ζεις σε σπίτι, που οι ήχοι του, σε κάνουν να νομίζεις πως πρωταγωνιστείς σε θρίλερ και κάθε φορά πoυ ανοίγεις την πόρτα της κουζίνας, νομίζεις ότι θα πεταχτεί ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι, τότε πιάσε αμέσως, το λαδάκι. Ψέκασε λίγο, στο θορυβώδη μεντεσέ και μετά, κάντου μασάζ με λίγο βαμβάκι. Το ίδιο μπορείς να κάνεις, με αλυσίδες ποδηλάτου και γενικά όποια

Κάνει τα δερμάτινά σου, καινούρια.

Αν τα δερμάτινά σου, ξεράθηκαν, απέκτησαν πτυχώσεις και «ρυτίδες», έχεις ελπίδες να τα ζωντανέψεις και πάλι, χρησιμοποιώντας λαδάκι. Πως; Πάρε ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο, ρίξτο σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και τρίψε με ένα μαλακό πανί ταμποναριστά τα δερμάτινά σου. Θα φαίνονται καταπληκτικά σχεδόν αμέσως.

Αφαιρεί το make up!

Βάφτηκες, έγινες κουκλίτσα ζωγραφιστή, βγήκες, πέρασες καλά, γύρισες και -ουπς!- ανακάλυψες, πως σου τελείωσε το ξεβαφτικό. Τι κάνεις; Πηγαίνεις στην κουζίνα. Όχιιιι! Δεν το ρίχνεις στο φαγητό, να ξεχάσεις και να πνίξεις τον πόνο σου. Παίρνεις το ελαιόλαδο -του θείου Τάκη- και με ένα βαμβάκι, αφαιρείς το make up από όλο το πρόσωπο. Θα σου έλεγα μάλιστα, να υιοθετήσεις αυτή την πρακτική, σε καθημερινή βάση, αφού το λάδι δεν ξεβάφει απλώς, αλλά βοηθά στην διατήρηση της λάμψης της επιδερμίδας.

Ενυδατώνει τα μαλλιά σου και τα ξεμπερδεύει.

Ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, είναι αρκετό για να κάνει θαύματα στα μαλλιά σου! Άπλωσέ το στα μαλλιά, κάνε μασάζ και τύλιξέ τα σε μια πετσέτα, για 20 λεπτά. Αν το κάνεις κάθε εβδομάδα, θα δεις τα μαλλιά σου να γίνονται σταδιακά υγιή, ενυδατωμένα, υπέροχα! Α! Μειώνει και την εμφάνιση της πιτυρίδας.

Κάνει απολέπιση σε πρόσωπο και σώμα

Ανακάτεψε λάδι και ζάχαρη κρυσταλλική. Έχεις φτιάξει -τόσο απλά- ένα φυσικό scrub, για το πρόσωπο και το σώμα! Με απαλές κινήσεις, άπλωσέ το παντού και μετά από λίγο, ξέπλυνε. Αν κάνεις κέφι και έχεις τα υλικά, πρόσθεσε λίγο χυμό λεμονιού, λίγο μέλι ή μερικές σταγόνες αιθέραιο έλαιο και απογείωσε το μείγμα και τη διάθεσή σου.

The post Τι μπορεί να κάνει το ελαιόλαδο και δεν το ξέρεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα